Terug naar overzicht Terug

Emmen wint besloten oefenduel bij FC Twente


Een besloten oefenduel op het trainingscomplex van FC Twente is geëindigd in een 0-1 overwinning. Julius Dirksen maakte na een uur spelen de enige treffer.

In het eerste bedrijf wisten we veel kansen te creëren. De 0-0 ruststand was dan ook geen juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld, want het had ook 0-3 kunnen staan. Dick Lukkien: “De energie was goed en het idee dat we hadden werd goed uitgevoerd. We hadden er zeker één of twee móéten maken.” Wel moest Mickey van der Hart vlak voor rust met een uitstekende redding voorkomen dat de thuisploeg op voorsprong kwam.

Ook na rust was het spel goed en na een kwartier kwam de beloning. Julius Dirksen tikte een vrije trap van Mark Diemers bij de tweede paal binnen. Daarna volgden veel wissels en werd het wat chaotischer. Lukkien: “Maar de energie en de bereidheid bleef hoog bij de ploeg. We hebben dan ook niet veel weggegeven.”

Een domper was wel het uitvallen van Azzeddine Toufiqui. De ingevallen middenvelder kreeg een tik en moest in de slotfase geblesseerd naar de kant. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend.

Gewijzigde opstelling
Ten opzichte van de laatste competitieduels had Lukkien een aantal wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. Richairo Živković en Jeroen Veldmate waren niet okselfris, Lucas Bernadou kampt nog met een gebroken neus en Miguel Araujo is met Peru op pad. Daardoor stonden Jasin Assehnoun, Julius Dirksen, Mohamed Bouchouari en Michaël Heylen in de basis. Op doel kreeg Mickey van der Hart de kans in plaats van Eric Oelschlägel.

Lukkien: “Door de blessure van Lucas Bernadou is de spoeling qua defensieve middenvelders dun. Daarom hebben we Keziah Veendorp daar neergezet en die ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter spelen. Op rechtsback is Mohamed Bouchouari bezig met ons spelidee en dat gaat steeds beter, maar hij maakt nog wel wat schoonheidsfoutjes. Al met al kunnen we tevreden zijn.”

FC Twente – FC Emmen: 0-1
59. Dirksen 0-1

FC Twente: El Maach (36. Karssies); Everink, Bruns, Pleguezuelo (68. Haakmat), Salah-Eddine; Staring, Vlap (68. Van Leeuwen), Rots (48. Yegoian); Van Leeuwen (46. Sybrandy), Ugalde (81. Driezen), Cleonise.

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Heylen, Dirksen, Burnet (60. Luzayadio); Vlak (70. Attah), Veendorp; Mendes (46. Pacheco), Diemers (60. Toufiqui (88. De Lannoy)), Assehnoun (60. Scholte); Romeny (70. Ebecilio).

Bekijk hier de samenvatting:

Foto’s: Orange Pictures