Emmen voor rust langs Roda

FC Emmen heeft op bezoek bij Roda JC met 1-2 gewonnen. Alle doelpunten werden voor rust gemaakt. Na rust zorgde een volwassen spelend Emmen dat het scorebord onveranderd bleef.

Nadat Jari Vlak al na zeven minuten Roda-doelman Rody de Boer op de proef stelde van afstand, was het een minuut later alsnog raak voor de middenvelder. Jeredy Hilterman kon koppen uit een corner van Peter van Ooijen en in de rebound werkte Vlak de bal van dichtbij over de lijn: 0-1.

Maar lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan. Amper drie minuten later zag Patrick Pflücke de diepgang bij Xian Emmers en hij bereikte hem met een slimme boogbal over de Drentse verdediging. Opeens stonden Emmers en spits Dylan Vente alleen voor keeper Michael Brouwer en Emmers bood Vente een niet te missen kans: 1-1.

Wat volgde was een fase waarin de thuisploeg voor veel gevaarlijke momenten zorgde voor het doel van Emmen, maar mede dankzij een uitstekende redding van Brouwer op een inzet van Vente leidde het niet tot een goal.

Halverwege de eerste helft herpakten de Emmenaren zich. Het vele balbezit op de helft van Roda JC leidde echter niet tot uitgespeelde kansen. Hoe de 1-2 tot stand kwam ging dan ook gepaard met wat geluk. Roda-rechtsback Stefano Marzo probeerde een voorzet van Rui Mendes achter te koppen, maar vond de binnenkant van de paal en kopte zo in eigen doel.

In de slotfase van de eerste helft moest Brouwer nog tweemaal optreden. Eerst keerde hij met moeite een van richting veranderd schot van Pflücke, daarna redde hij in de één-tegen-één met Vente (weliswaar uit een moeilijke hoek). De doelman trad goed op en dus gingen de Drenten met een 1-2 voorsprong rusten.

Geen goals na rust
Na rust zetten de Kerkradenaren aan. Al snel probeerde Pflücke het een paar keer van afstand, maar verschillende Emmenaren gooiden zich voor zijn pogingen. Een klein kwartier lang kwam de ploeg van Dick Lukkien weinig van de eigen helft af, maar plots was daar ineens een kans. De bal werd vanaf de achterlijn teruggelegd voor het Roda-doel en belandde via via bij Van Ooijen. Vanuit een moeilijke hoek probeerde hij het meteen, maar hij raakte de paal.

Vanaf dat moment ging het spel over en weer. De ingevallen Jeremy Cijntje kopte in de handen van Brouwer en Vente schoot na een kapbeweging op de buitenkant van de paal. Aan de andere kant lag er voor de Drenten ruimte om er met vier man uit te komen, maar werd dit niet goed uitgespeeld.

In de slotfase bleef het enorm spannend. Met verse krachten in de ploeg hield FC Emmen de tegenstander wat verder van het doel af. Voorin bleek de ingevallen Oussama El Azzouzi een vervelende tegenstander voor de geel-zwarten, terwijl Jasin Assehnoun en Joël van Kaam vanaf de zijkanten gevaarlijk probeerden te worden. Zo speelde de ploeg de wedstrijd volwassen uit en bleef de voorsprong tot aan het laatste fluitsignaal op het scorebord.

Door de overwinning blijft FC Emmen op plaats vier staan, vijf punten achter koploper FC Volendam. Dinsdag gaan de Emmenaren in het bekertoernooi op bezoek bij de Volendammers. Daarna volgt op vrijdag een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Roda JC – FC Emmen: 1-2