Terug naar overzicht Terug

Emmen verliest oefenduel van Heracles


FC Emmen heeft haar vierde oefenwedstrijd met 0-2 verloren van Heracles. Op De Oude Meerdijk slaagden de Drenten er niet in het gemis van Sergio Peña, Anco Jansen en Nikolai Laursen op te vangen.


Tot de eerste drinkpauze wisten beide ploegen geen echte kansen te creëren. Wel kwamen de bezoekers er één keer gevaarlijk uit, maar dat gevaar werd in de kiem gesmoord door Miguel Araujo met twee geweldige tackles.

Meteen na de drinkpauze kregen de Emmenaren een enorme kans op de openingstreffer. Michael de Leeuw zag een lage inzet gekeerd worden door doelman Michael Brouwer, maar hij kreeg met de rebound een tweede kans. Ook hier werd het schot gekeerd, maar de bal belandde voor de voeten van Marko Kolar, wiens inzet ook vlak voor de doellijn werd geblokkeerd. Even later werd een gevaarlijke poging van Sekou Sidibe nog geblokkeerd, waarbij het leek alsof dat met de arm gebeurde in het zestienmetergebied.

Maar toen viel de goal aan de andere kant – twee zelfs. Eerst was het Mats Knoester die uit een corner de 0-1 vrij kon inkoppen, een minuut later schoot Delano Burgzorg vanaf links hard tussen de benen van Stefan van der Lei door de tweede Almelose treffer binnen.

Geen kansen na rust
In het tweede bedrijf gebeurde voor de ingelaste drinkpauze weinig, op een aantal wissels na. Pas na de drinkpauze kwamen er een aantal vrije trappen en voorzetten vanaf de zijkant, maar die kwamen niet goed aan of werden niet verlengd.

Een kwartiertje voor tijd bracht Dick Lukkien een groot aantal andere namen in de ploeg, waarbij het vooral opviel dat de lange centrale verdediger Leon Sopić als spits ging spelen. Hij moest het aanspeelpunt vormen van waaruit de ploeg kon voetballen, iets wat door het ontbreken van spelmakers Peña en Jansen niet eenvoudig was.

Het creëren van grote kansen lukte echter niet. De bezoekers kregen vlak voor tijd nog wel een grote kans via Mohamed Amissi, maar hij mikte oog in oog met Van Der Lei over.

Aanstaande maandag om 18.45 uur staat voor FC Emmen de laatste thuiswedstrijd van de voorbereiding op het programma. Dan komt PEC Zwolle op bezoek. De ticketverkoop voor deze wedstrijd start woensdagavond om 18.30 uur voor seizoenkaarthouders en vrijdag om 18.30 uur voor leden.

FC Emmen – Heracles Almelo: 0-2
30. Knoester 0-1
31. Burgzorg 0-2

FC Emmen: Van Der Lei; Bijl (77. Payne), Araujo (77. Timmerman), Veendorp (77. Görgülü), Cavlan (46. Granecny); Ben Moussa (77. Sabani), Chacon (77. Bernadou); Kolar (61. Scholte), Tibbling (77. Caciano), Sidibe (46. De Vos); De Leeuw (77. Sopic).

Heracles Almelo: Brouwer; Breukers (46. Rente), Pröpper (66. Fadiga), Knoester, Hardeveld (66. Quagliata); Kiomourtzoglou (66. Agca), Bijleveld (46. Schoofs), Vloet (66. Bijleveld); Van Der Water (66. Amissi), Szöke (46. De La Torre), Burgzorg.