Emmen vecht zich terug bij Telstar

Op bezoek bij Telstar hebben we in zware omstandigheden een 2-3 overwinning geboekt, na een 2-0 ruststand. Zo start trainer Alfons Arts met een zege in het slot van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen.

In de openingsfase probeerde Telstar hoog druk te zetten, maar Emmen voetbalde zich daar regelmatig onderuit. Kansen bleven echter uit in het 711 Stadion, waar de wind een grote rol speelde. Hoge ballen richting het doel van Telstar vlogen meters terug richting Emmen-doelman Eric Oelschlägel, die in het eerste kwartier één keer serieus aan de bak moest toen Mohammed Tahiri het van afstand probeerde. Aan de andere kant probeerde Lucas Bernadou hetzelfde, maar hij schoot net over.

Met bijna een half uur op de klok kwam de thuisploeg op voorsprong. De bal kwam vanaf de rechterkant voor en werd opgepikt door Tahiri, die vanaf randje zestien laag raak schoot in de verre hoek: 0-1. Vijf minuten later werd het uit een corner ook nog 0-2, toen Thomas Oude Kotte van dichtbij raak kopte. De corner ontstond overigens via een snelle tegenaanval na een goede mogelijkheid voor de Emmenaren.

Zo wachtte de ploeg van de debuterende hoofdtrainer Arts een lastig karwei na de pauze. Maar dat karwei werd vlak voor rust nog iets eenvoudiger. Vicente Besuijen draaide weg bij zijn directe tegenstander Jay Kruiver en kon alleen op weg naar het doel van Telstar-goalie Ronald Koeman. Kruiver trok echter aan de noodrem en moest dat bekopen met een rode kaart.

Emmen draait ’t om
Na de pauze had Emmen de wind mee, zowel letterlijk als figuurlijk. Met invallers Ben Scholte en Patrick Brouwer in de ploeg gingen de Drenten met een numeriek overwicht meteen op jacht naar de aansluitingstreffer. Al snel kregen ze loon naar werken; Scholte legde een hoge bal vanaf de achterlijn goed terug op Besuijen, die daardoor eenvoudig raak kon schieten: 2-1.

Een paar minuten later viel de gelijkmaker, op merkwaardige wijze. Doelman Koeman pikte een bal op, nadat de scheidsrechter een duw van Piotr Parzyszek (die zijn 150e competitiewedstrijd in Nederland speelde) door de vingers zag – waarschijnlijk omdat de bal toch in bezit van Telstar kwam. Die toepassing van de voordeelregel had Koeman even gemist terwijl hij de bal ving en dus gooide hij de bal een stuk vooruit om uit te trappen. Daar nam Scholte gretig gebruik van door binnen te schieten in het lege doel.

Het werd nog mooier voor de mannen in het blauw. Nadat Besuijen en Brouwer hun schoten nog geblokt zagen worden, was het in de 66e minuut weer raak. Een voorzet van Besuijen werd richting doel gekopt door Parzyszek, maar de keeper redde. De rebound belandde weer bij Parzyszek, die al dan niet bewust de bal richting Maikel Kieftenbeld wipte en de aanvoerder kopte in de kruising raak. Zo keerde Emmen de wedstrijd binnen een kwartier helemaal om van 2-0 naar 2-3.

Daarna lieten de Emmenaren nog twee kansen op de 2-4 onbenut. Besuijen stuitte met een halve omhaal op de keeper en in de rebound kon Scholte er net niet bij. Het omgekeerde recept was even later ook gevaarlijk, maar toen plukte Koeman de bal net voor de voeten van Besuijen weg. In de slotfase was het nog even billenknijpen toen Telstar de ballen in de Drentse zestien pompte, maar de Emmenaren hielden stand en boekten zo een heel belangrijke zege in de strijd om play-offs.

Er zijn nog maar drie wedstrijden te gaan in de Keuken Kampioen Divisie en daarin gaan we er alles aan doen om ons te plaatsen voor de play-offs. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Helmond Sport op maandag 29 april, klik hier voor de ticketinfo!

Telstar – FC Emmen: 2-3
29. Mohammed Tahiri 1-0
34. Thomas Oude Kotte 2-0
52. Vicente Besuijen 2-1
56. Ben Scholte 2-2
66. Maikel Kieftenbeld 2-3

Rood: 40. Jay Kruiver

Schoten: 18-15