Terug naar overzicht Terug

Emmen strandt in halve finale play-offs


De eerste nederlaag onder trainer Alfons Arts is een feit. Het seizoen zit er nu op, na een 0-3 nederlaag tegen NAC Breda in de halve finale van de play-offs.

In de openingsfase merkte je dat het belang van de wedstrijd enorm was. Beide ploegen oogden wat onzeker en onnauwkeurig. Het eerste gevaar kwam dan ook uit een corner, waarbij Fredrik Oldrup Jensen op de paal kopte. Daar kwamen de Emmenaren dus goed weg, iets wat enkele minuten later niet het geval was toen Sigurd Haugen van buiten de zestien uit de draai laag raak schoot en zo de score opende: 0-1. Die goal kwam niet uit de lucht vallen en twee minuten later was het wederom raak voor de bezoekers. Weer kwam het gevaar uit een corner en Jan van den Bergh kopte de bal langs Eric Oelschlägel.

Een valse start voor de Drentse ploeg, die dus al na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aankeek. Die stand leek NAC te willen koesteren en zo was het in het restant van de eerste helft vooral FC Emmen dat de bal had. Echt grote kansen leverde dat helaas niet op, omdat net als dinsdag vaak de laatste pass niet nauwkeurig genoeg was. Vicente Besuijen vond met een afstandsschot nog de handen van de keeper, iets wat Piotr Parzyszek op slag van rust met een omhaal ook deed.

Vlak voor rust was er nog wel een opmerkelijk moment waarbij Mike te Wierik hard op zijn enkel werd geraakt door Dominik Janosek. De scheidsrechter trok daarvoor geel, terwijl een andere kleur wellicht meer op zijn plaats was. De VAR greep echter niet in en dus bleef het elf tegen elf.

Vol op de aanval, maar geen succes
Met Maarten Pouwels en Patrick Brouwer in de ploeg voor Desley Ubbink en Bradly van Hoeven begonnen de Emmenaren aan de tweede helft en ze gingen meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Er kwamen schoten van Parzyszek en Lucas Bernadou, maar geen van beiden had het vizier op scherp. Tot overmaat van ramp schoot Roy Kuijpers namens NAC enkele minuten later de bal van grote afstand in de kruising: 0-3.

Het verschil van drie doelpunten bleek onoverbrugbaar voor de rood-witten. Een hard schot van Pouwels en de rebound van de net ingevallen Joey Konings leverde nog gevaar op en Pouwels kopte ook vdichtbij nog in de handen van doelman Pepijn van de Merbel.

In het laatste kwartier kwamen Jorrit Smeets en Gijs Bolk nog in de ploeg. Voor Smeets waren het zijn laatste minuten in het betaalde voetbal, voor Bolk zijn eerste.

Door de 0-3 nederlaag wint NAC Breda over twee wedstrijden met 1-4 en zit ons seizoen er dus op. Na een lastige periode hebben we met echte Emmenaren aan het roer er nog alles aan gedaan om de play-offs te halen. Dat is gelukt, maar helaas helaas strandden we in de halve finale.

Komende week zullen we starten met de seizoenkaartverlenging. Seizoenkaarthouders ontvangen alle informatie per e-mail en het zal ook op onze website verschijnen. We zullen ook supporters op de wachtlijst op de hoogte houden.

FC Emmen – NAC Breda: 0-3
12. Sigurd Haugen 0-1
14. Jan van den Bergh 0-2
56. Roy Kuijpers 0-3

Statistieken:
Schoten: 19-7
Schoten op doel: 7-3
Balbezit: 49-51
Corners: 4-4

FC Emmen: Oelschlägel; Te Wierik, Vos, Dirksen, Hardeveld (86. Bolk); Kieftenbeld, Bernadou (76. Smeets); Van Hoeven (46. Pouwels), Besuijen, Ubbink (46. Brouwer); Parzyszek (64. Konings).

NAC Breda: Van de Merbel; Lucassen, Martina, Van den Bergh, Kemper (46. Royo); Oldrup Jensen (66. Garbett), Staring; Kuijpers (76. Koscelnik), Omgba, Janosek; Haugen (66. Omarsson).