Terug naar overzicht Terug

Emmen speelt vijf keer in vijftien dagen


 Vijf wedstrijden in vijftien dagen heeft natuurlijk ook een goede kant want er kunnen maar liefst vijftien punten worden gepakt. Daar kan vrijdagavond in Veendam een begin mee worden gemaakt in de derby tegen de plaatselijke BV. Vervolgens staat maandag de thuiswedstrijd tegen Stormvogels Telstar op het schema waarna de vrijdag er op een bezoek aan Heracles Almelo moet worden gebracht. Emmen-Fortuna wordt op maandag de 21ste ingehaald waarna de maand maart wordt afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.
Emmen hoopt tegen rivaal BV Veendam een eind te maken aan een reeks van drie nederlagen. Het kan daar toe wel weer beschikken over Brian Tevreden die de laatste twee duels ontbrak. Frank Karreman zit nog een wedstrijd aan de kant wegens een schorsing. BV Veendam heeft na de winterstop een reeks van vier ongeslagen wedstrijden neergezet.
Scheidsrechter is Fred Sterk die tot dus ver zeven wedstrijden in de Gouden Gids divisie heeft gefloten. Hij viel daar in op door heel zuinig met kaarten om te springen. Slechts negen maal geel in zeven wedstrijden wat een gemiddelde van net boven de één is. Hij deelde ook geen enkele keer een strafschop uit.