Emmen sluit het jaar af met driepunter in Maastricht

FC Emmen heeft het jaar 2021 afgesloten met een 0-1 overwinning op bezoek bij MVV Maastricht. Er waren genoeg kansen om een grotere score neer te zetten, maar het bleef bij één Drentse treffer.

De Emmenaren gingen flitsend van start. Al na twee minuten moest MVV-doelman Romain Matthys ingrijpen toen Jeredy Hilterman één op één met hem kwam na een goede actie van Jasin Assehnoun. Twee minuten later was Hilterman opnieuw gevaarlijk, ditmaal met een moeilijke kopkans uit een voorzet van Arnaud Luzayadio. Daarna kreeg de spits grotere mogelijkheden; eerst mikte hij een lage voorzet van Assehnoun over (na uitstekend werk van de herstelde Peter van Ooijen), daarna schreeuwde de spits het uit nadat zijn kopbal net voorlangs ging.

De mogelijkheden bleven maar komen voor FC Emmen. Rui Mendes zag een inzet nog net geblokt worden, Lorenzo Burnet stuitte in de één tegen één op de keeper en vlak voor rust werd er zelfs nog een Drentse treffer afgekeurd; Matthys kopte een diepe bal van Jari Vlak op Mendes op randje zestien weg, waarna Hilterman niet aarzelde en direct raak schoot. Ondertussen gaf Mendes echter een duw aan de keeper, waardoor de vlag omhoog ging voor buitenspel. En zo bleef het 0-0 ondanks een overvloed aan kansen voor de ploeg van Dick Lukkien.

Eindelijk loon naar werken
Na rust schoten de Emmenaren minder fel uit de startblokken dan in het eerste bedrijf. Maar binnen een kwartier lag de bal al wel in het net. Jeroen Veldmate kopte een corner richting het doel en zag de bal verlengd worden door Hilterman. Die tikte de bal tegen de touwen, maar de vlag ging omhoog want hij stond schijnbaar buitenspel.

Drie minuten later was het alsnog écht raak. Assehnoun ontving de bal van Vlak en dribbelde binnen het strafschopgebied vanaf links naar binnen en schoot laag raak in de verre hoek: 0-1. Kort daarna leek Mendes op aangeven van Assehnoun meteen de 0-2 te kunnen maken, maar hij miste de bal.

Het was duidelijk dat de Maastrichtenaren het defensief na rust beter voor elkaar hadden. Het regende dan ook geen kansen, zoals in de eerste helft wel het geval was. Pas in de slotfase gebeurde er weer wat voor de doelen. Eerst vond Assehnoun de handen van Matthys met een schot. Twee minuten later moest Michael Brouwer voor het eerst serieus aan de bak, toen de ingevallen Mitchy Ntelo uit een vrije trap kon koppen. Dat deed de Drentse doelman goed en dus bleef het bij 0-1.

Door de overwinning blijft FC Emmen op de derde plek staan, met 39 punten uit twintig wedstrijden. Na de winterstop wacht op zaterdag 8 januari een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

MVV – FC Emmen: 0-1
60. Assehnoun 0-1

MVV: Matthys; R. Zeegers, Dzepar, Waem, Keulen; Van Bommel (66. T. Zeegers), Souren (85. Mami); Bösing (66. Ntelo), Blummel, Alberg (85. Aziz); Remans.

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (77. Apau), Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak, El Azzouzi (89. Bernadou); Van Ooijen (89. Van Kaam), Mendes (77. Scholte), Assehnoun; Hilterman (72. Kharchouch).