Terug naar overzicht Terug

Emmen nipt onderuit in Eindhoven


Een heel zure avond voor FC Emmen in Eindhoven. Ondanks dat er bij vlagen goed gevoetbald werd en een resultaat binnen handbereik lag, ging het op het allerlaatste moment mis toen PSV diep in blessuretijd de winnende 2-1 maakte.


In de openingsfase lukte het beide ploegen niet om gevaarlijk te worden. De Eindhovenaren had wat meer de bal, af en toe lukte het de Emmenaren om eruit te komen. Het schortte helaas aan een beslissende pass om tot een kans te komen.

Na ruim een kwartier was de ploeg van Dick Lukkien tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer. Eerst werd Sergio Peña opvallend vrij gelaten door PSV, waardoor hij met Marko Kolar kon combineren en zo een schietkans kreeg. Het werd een corner, waaruit Robbert de Vos met een geplaatste volley op de kruising mikte. Helaas stak PSV-doelman Yvon Mvogo er een stokje voor.

Juist na die twee gevaarlijke momenten van de Emmenaren sloeg de thuisclub toe. Linksback Philipp Max kreeg te veel vrijheid aan de linkerkant van het strafschopgebied. Hij vond met een lage voorzet spits Noni Madueke, die de 1-0 op het bord zette met een intikker.

Daarna ging de voetbalstorm weer liggen, al zorgde Peña met een mooie panna nog wel voor opwinding en liet ook aanvoerder Miguel Araujo zich achterin gelden door goed in te grijpen. Namens PSV raakte Madueke vlak voor rust nog het zijnet uit een moeilijke hoek.

Emmen blijft goed voetballen na rust
Ook de tweede helft begon zonder grote kansen. Wel gingen de Drenten geleidelijk steeds beter voetballen. Onder meer Nikolai Laursen liet zich, tegen zijn oude club, nadrukkelijk gelden.

Halverwege de tweede helft leidde mooi combinatievoetbal tot een vrije trap op zo’n dertig meter van het doel. Een plek waar onder andere Glenn Bijl afgelopen week op getraind heeft. Zijn poging werd echter gered door Mvogo.

In het laatste kwartier kwam de wedstrijd helemaal los. Laursen kon bij de eerste paal een voorzet van Bijl net niet toucheren, daarna kreeg Cody Gakpo bij het andere doel een schietkans op randje zestien.

Na het debuut van FC Emmen-jeugdspeler Luciano Carty volgde een zinderende slotfase. PSV-goalie Mvogo miste een terugspeelbal van Max en zag de 1-1 binnenrollen. In de daarop volgende minuten moest Dennis Telgenkamp zich laten zien. Hij kwam als winnaar uit de strijd in de één-tegen-één met Donyell Malen en stopte even later ook een kopbal van de spits.

Maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis. Bijl probeerde de bal te veroveren op de punt van het strafschopgebied, maar de bal belandde bij de vrijstaande linksback Max. Zijn voorzet op invaller Maximiliano Romero was op maat en die wist via de paal binnen te koppen: 2-1.

Een bijzonder zure nederlaag voor de Emmenaren in een wedstrijd waarin het bij vlagen goed voetbal liet zien. Volgend weekend wacht op zondag 27 september om 16.45 uur een thuiswedstrijd tegen Willem II. Via deze link kunnen seizoenkaarthouders hun ticket aanvragen.

PSV  – FC Emmen: 2-1
21. Madueke 1-0
83. Mvogo 1-1 (ed)
90+4. Romero 2-1

PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Boscagli, Max; Rosario, Thomas; Ihattaren (61. Mauro Jr), Gakpo (89. Romero); Madueke (61. Bruma), Malen.

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo (82. Granečný), Veendorp, Cavlan (81. Bakker); Tibbling, Chacon; Laursen, Peña (89. Payne), De Vos (80. Carty); Kolar (81. Jansen).

Statistieken:
Schoten: 21-7
Schoten op doel: 5-2
Balbezit: 56-44
Corners: 7-5