Emmen naar finale door prachtige goals

In een volgepakt stadion De Oude Meerdijk stond een spannende play-off kraker tegen NAC Breda op het programma. In de tweede helft wisten we door prachtige goals met 2-0 te winnen en zo een plek voor de finale te bemachtigen. Eerder deze week wonnen we in Breda al met 1-2.

Met het publiek erachter zocht FC Emmen meteen de aanval op. Dat resulteerde al na een paar minuten in een grote kans. Een vrije trap van Mark Diemers kwam terecht bij Mike te Wierik, maar hij schoof de bal van dichtbij in het zijnet. Het was in het eerste kwart van de wedstrijd vervolgens zoeken naar mogelijkheden, maar het bleef slechts bij een aantal kleine kansen voor beide ploegen.

De eerste grote kans voor NAC kwam via een voorzet op Jort van de Sande. In de zestien meter kopte hij de bal terug, maar voor er een speler tegenaan kon lopen was Miguel Araujo bij de les en wist hij de bal weg te werken.

Vlak voor rust scoorde NAC wel de openingstreffer, maar constateerde de grensrechter dat het ruim buitenspel was. Een schrikmoment voor de mannen van Dick Lukkien en na de theepauze moest er dus een tandje bij.

Beslissing door heerlijke goals
Na een klein kwartier in de tweede helft leken we via Jeremy Antonisse op voorsprong te komen. Na een mooie combinatie tussen Richairo Živković en Ole Romeny, stak onze topscorer de bal op de diepgaande Antonisse. Hij kwam één op één met keeper Roy Kortsmit, die het schot wist te verwerken tot een corner.

Luttele minuten later kwamen we er weer gevaarlijk uit. Via Ahmed El Messaoudi kwam de bal bij Živković terecht. Uit een moeilijke hoek leek hij de bal breed te gaan leggen, maar onze spits wist de verdediging (en eigenlijk ook de rest van het stadion) te verrassen en hard uit te halen richting de verre hoek. Een geweldige keuze, want zijn poging vloog perfect de winkelhaak binnen en het stadion ontplofte!

Het leek een bevrijdende treffer te zijn voor FC Emmen, want er werd een stuk aanvallender gespeeld. Eerst leek Romeny bijna te kunnen scoren, maar Kortsmit was nét sneller bij de bal. Vervolgens kreeg Lorenzo Burnet de bal mee en stormde hij via de linkerkant de zestien meter van NAC binnen, maar weer kon Kortsmit het schot pareren. Daarna besloot El Messaoudi van grote afstand eens uit te halen. Dit keer stond Kortsmit aan de grond genageld, maar de pegel spatte uiteen op de paal.

Met nog tien minuten te spelen probeerde NAC nog wat terug te doen in de wedstrijd. Uit een corner kopte Charles-Jesaja Herrmann de bal recht in de handen van Mickey van der Hart.

Voor het publiek kon de avond al niet meer stuk. Alhoewel het eindsignaal nog moest klinken zongen de supporters erop los alsof de overwinning al binnen was. Het motiveerde de Drenten om met een mooi slotakkoord te komen. Het bekende duo Romeny-Diemers besliste de wedstrijd bijna. Via een aangesneden steekbal van Diemers wist Romeny op snelheid op het doel af te stormen, maarook zijn poging raakte het aluminum.

De Oude Meerdijk ging toch nog een goal zien. Met de laatste actie van de wedstrijd dribbelde invaller Jasin Assehnoun van buiten het strafschopgebied naar binnen toe en met een verwoestend schot werkte hij de bal in de lange hoek!

Over twee wedstrijden won FC Emmen overtuigend van NAC Breda met 4-1 en verzekerde het zich van een finaleplaats in de play-offs voor handhaving in de Eredivisie. Aanstaande dinsdag spelen we om 20.00 uur uit bij Almere City en volgende week zondag om 18.00 uur komen ze op bezoek in Emmen. We gaan voor een uitverkocht stadion, want het wordt een bloedstollende finale op De Oude Meerdijk!

FC Emmen – NAC Breda 2-0
62. Richairo Živković 1-0
90+4. Jasin Assehnoun 2-0