Terug naar overzicht Terug

Emmen komt niet verder dan een gelijkspel tegen Volendam


FC Emmen heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Volendam.

Emmen begon de wedstrijd met een domper. Lucas Bernadou moest na vijf minuten geblesseerd van het veld. Daarna gaf Emmen een goed vervolg aan de wedstrijd en dat leidde ook tot kansen. Binnen tien minuten kreeg Rui Mendes, na goed voorbereidend werk van Mohamed Bouchouari en Ahmed El Messaoudi, een goede kans op de openingstreffer, maar zijn schot ging net naast. Even later kreeg Emmen een enorme counterkans maar sprong daar niet goed mee om. Na een kleine twintig minuten spelen was het aanvoerder Jeroen Veldmate die maar net over het doel kopte, maar het bleef bij 0-0.

Op het halfuur was daar dé kans voor El Messaoudi, maar zijn schot ging over het doel van Volendam-keeper Filip Stanković. Even daarvoor schoot Mark Diemers van afstand hard op doel maar diezelfde Stanković kon redding brengen. Vijf minuten later was daar het eerste gevaar van de bezoekers. Eerst was het Robert Mühren die recht in de handen van Mickey van der Hart schoot en vervolgens kreeg Carel Eiting een grote kans, maar de debuterende keeper wist knap te redden.

Een paar minuten voor de rust kreeg El Messaoudi een nóg grotere kans op de 1-0, maar hij kreeg de bal niet tegen de touwen.

Goals vielen in de tweede helft
De tweede helft begon minder spectaculair dan de eerste, maar na 64 minuten spelen was het Walid Ould-Chikh die de Volendammers op een 0-1 voorsprong zette.

Vijf minuten later wist El Messaoudi, op aangeven van Mendes, wél te scoren en zo de 1-1 op het scorebord te zetten. Na die goal gebeurde er niet veel meer tot de slotfase. In die slotfase was Emmen de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning, maar die kwam er niet. De ingevallen Jasin Assehnoun en Bouchouari kregen nog kansen, maar het bleef bij 1-1.

Volgende week zaterdag spelen we om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Vitesse in het GelreDome, maar eerst gaan we op woensdag op bezoek bij ADO’20 uit Heemskerk voor de eerste ronde van het bekertoernooi.

FC Emmen – FC Volendam: 1-1

Statistieken:
Schoten: 18-12
Schoten op doel: 4-4
Balbezit: 53-47
Corners: 7-5

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Veendorp, Veldmate, Dirksen; Vlak, Bernadou (5. Heylen), El Messaoudi (74. Živković) , Diemers; Mendes, Romeny (87. Assehnoun).

Tegenstander: Stanković; Plat (46. Ould-Chikh), Mbuyamba, Mirani, Murkin; Buur (46. Douiri), Benamar (75. Zeefuik), Eiting; Ould-Chikh (56. Van Mieghem), Mühren, El Kadiri (63. Veerman).