Emmen komt niet tot scoren tegen Heerenveen

We hebben zondagavond doelpuntloos gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Op De Oude Meerdijk kregen wij de betere kansen, maar kwamen we helaas niet tot scoren.

De wedstrijd begon aantrekkelijk. Na een paar minuten spelen was het Mark Diemers die recht in de handen van Andries Noppert schoot. Vlak daarna was het Jari Vlak die met een kiezelhard schot ook tegen de keeper van Heerenveen aan schoot.

Na een fase met veel balbezit voor Heerenveen maar zonder grote kansen, kregen wij de beste kans van de eerste helft. Lucas Bernadou zette een geweldige aanval op door Sven van Beek te omspelen en met buitenkant rechts een afgemeten pass af te leveren aan Rui Mendes. Die gaf een harde lage voorzet op Richairo Živković, maar hij gleed de bal net langs de rechterpaal.

Kort voor rust kreeg Ole Romeny namens FC Emmen nog een goede kans op de openingstreffer. Mendes gaf een pass die aan Živković voorbij ging, maar daardoor voor de voeten van Romeny belandde. Die mikte helaas naast, waardoor de teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Veel kansen, geen goals
Ook in de tweede helft schoten we uit de startblokken. Een periode van hoog druk zetten resulteerde in kansen voor Diemers en Mendes, maar beiden konden de bal niet goed controleren.

Na 66 minuten spelen was daar het eerste échte gevaar van de Friezen. Amin Sarr wist na een goede individuele actie Milan van Ewijk te bereiken, maar zijn inzet ging een meter naast het doel van Eric Oelschlägel. Nog geen minuut later kreeg Vlak de bal van Mendes op randje zestien, na goed doorzetten van Ole Romeny. Hij kwam tot een schot, maar dat verdween in de handen van Noppert.

Drie minuten voor tijd kreeg de ingevallen Mohamed Bouchouari een goede kans op de 1-0. Een afvallende bal kwam ineens voor z’n voeten, maar hij schoot over. Even later kreeg een andere invaller, Jasin Assehnoun, een soortgelijke kans. Ook hij kreeg een afvallende bal voor z’n voeten, maar zijn inzet ging naast. Daardoor bleef het bij 0-0 in Emmen.

Door het gelijkspel zijn we van de laatste plaats af. Komende zaterdag gaan we op bezoek bij Sparta Rotterdam. De Rotterdammers speelden eerder op de zondag met 2-2 gelijk op bezoek bij RKC Waalwijk.

FC Emmen – sc Heerenveen: 0-0