Emmen knokt zich naar gelijkspel

FC Emmen heeft de derde wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Willem II. Op De Oude Meerdijk werd het 1-1.

Willem II kwam fel uit de startblokken, maar tot grote kansen leidde dat niet. En al na vijf minuten lag de bal er juist aan de andere kant in. Het begon met een prachtige steekpass door de lucht van Sergio Peña op Marko Kolar. De controle van de Kroaat was uitstekend, maar zijn inzet werd vervolgens gekeerd door Miquel Nelom. De rebound belandde voor de voeten van Michael de Leeuw, die zichzelf bij zijn rentree meteen op het scorebord zette: 1-0.

Amper vijf minuten later leek het erop dat De Leeuw zijn tweede zou gaan maken. Na goed combinatiespel kwam Caner Cavlan vrij aan de linkerkant, terwijl De Leeuw zich rond de penaltystip goed vrijliep. Helaas was voorzet van Cavlan was net te lastig voor De Leeuw om te controleren.

Aan de andere kant was het wel raak. Evangelios Pavlidis en Mike Ndayishimiye gingen op Dennis Telgenkamp af. Eerstgenoemde legde af op Ndayishimiye, die koel binnentikte. Meteen daarna was Kolar dichtbij met een boogballetje over de keeper, maar hij raakte de paal. Zo was het een zinderend eerste kwartier.

In de slotfase van de eerste helft kregen de Emmenaren nog twee mogelijkheden op een voorsprong. Nikolai Laursen kreeg een steekpass van Peña net niet onder controle, waarna de bal richting tweede paal over de achterlijn rolde. De Leeuw kwam een paar centimeter tekort om binnen te tikken. Op slag van rust was ook Simon Tibbling dichtbij, met een laag schot van afstand.

Verder met tien man
In de tweede helft leken de Drenten meteen een penalty te krijgen. Er werd een overtreding gemaakt op De Leeuw en scheidsrechter Edwin van de Graaf wees naar de stip, maar zijn assistent Nicky Siebert had de vlag omhoog voor buitenspel.

Daarna kreeg de ploeg van Dick Lukkien het moeilijk. In de omschakeling gleed Hilal Ben Moussa weg, waardoor Willem II met vier spelers op Glenn Bijl en Telgenkamp afging. Maar Bijl haalde met een sliding het tempo uit de aanval, waardoor het gevaar verdween. De VAR greep in en Bijl kreeg rood wegens hands. Uit de rebound van de vrije trap loste Ndayishimiye een kiezelhard schot over de grond, maar Telgenkamp had een uitstekende reactie in huis.

In het laatste kwartier was het knokken. Invaller Mats Köhlert nam een voorzet ineens op de slof en raakte de lat. Daarna moest ook Telgenkamp een paar keer in actie komen, terwijl de Emmenaren op hun laatste benen liepen. Bij het laatste fluitsignaal, na de zes minuten extra tijd, zakten de spelers dan ook naar de grond.

Door het gelijkspel is FC Emmen van de nul af. Volgend weekend wacht een uitwedstrijd tegen FC Twente.

FC Emmen – Willem II: 1-1
6. De Leeuw 1-0
13. Ndayishimiye 1-1

Rood: 58. Bijl

Willem II: Ruiter; Nelom (53. Köhlert), Holmén, Van den Avert, Köhn; Saddiki, Saglam, Llonch; Nunnely (26. Yeboah), Pavlidis, Ndayishimiye.

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Tibbling, Ben Moussa; Laursen (90+2. Jansen), Peña, Kolar (61. Payne); De Leeuw (76. De Vos).

Schoten: 10-14
Schoten op doel: 2-2