Emmen klopt Go Ahead Eagles

Emmen heeft in de aanloop naar de tweede helft van het seizoen de eerste oefenzege behaald. Op het terrein van de voetbalvereniging Weerdinge werd Go Ahead Eagles met 2-1 geklopt. De rust was ingegaan met een 2-0 stand.
Emmen trad aan zonder Ruud Berger, Frank Karreman, Gerben Tieltjes, Yurtcan Kayis en Rutger Feijer. Hierdoor mocht A-junior Johan Wigger vanaf de aftrap van de partij zijn terwijl in de voorste lijn Nino Furfaro een plaats in de basis had. In deze samenstelling was vooral het spel van de Emmenaren erg effectief want van twee mogelijkheden in de eerste helft werd optimaal gebruik gemaakt. Johan Wigger kopte na een kwartier de openingsgoal, na een hoekschop van Joseph Oosting, langs doelman Peter van der Vlag terwijl na een half uur Nino Furfaro na aangeven van Dirk Jan Derksen er 2-0 van maakte. De Deventenaren speelden bij vlagen aardig voetbal maar waren nogal slordig met het afwerken van de kansen. Zo had Niels Wellenberg al in de twaalfde minuut de 0-1 op de schoen toen hij alleen op doelman Barry Reijs mocht afgaan maar werkte de bal naast. In de 25ste minuut werd een inzet van Niki Leferink door doelman Reijs gekeerd.
Na de pauze zette dit spelbeeld zich in grote lijnen voort met een af en toe prima combinerend Go Ahead Eagles terwijl Emmen nauwelijks nog opgelegde mogelijkheden kreeg. Pas elf minuten voor tijd slaagde Wouter van den Herik er in de achterstand tot 2-1 te verkleinen maar een gelijkmaker zat er voor de gasten niet meer in.
Opstelling Emmen: Reijs; Blaauw, Wigger (72. Van Halen), Boekweg (65. Mooibroek), Prinsen; Wolters, Mghizrat, Oosting (72. Van Braam); Furfaro (72. Fuhler), Derksen (46. Junqueira), Cairo (72. Wessels).