Emmen geeft het weg tegen De Graafschap

In een temperatuur van boven de dertig graden hebben we na een knotsgekke slotfase van De Graafschap verloren. Op het sportpark van SC Varsseveld werd het 3-2.

In de openingsfase kregen we al meerdere kansen op de openingstreffer. De eerste was voor Ole Romeny, die na een goede actie van Rui Mendes via Lorenzo Ebecilio aan de bal kwam. Het vizier bij de aanvaller stond echter nog niet op scherp en hij raakte de bal verkeerd. Kort daarna waagde Ebecilio zelf een poging, maar hij vond de handen van doelman Hidde Jurjus.

Een paar minuten later volgde hetzelfde recept met opnieuw kansen voor Romeny en Ebecilio. Teun Bijleveld legde de bal vanaf de achterlijn terug richting Lucas Bernadou, die verlengde en zo Romeny in staat stelde om af te ronden. Dat deed hij ook, maar de vlag was omhoog voor buitenspel. Daarna kreeg Ebecilio van dichtbij de kans om binnen te tikken, maar hij tikte ‘m naast.

Het zag er voetballend bij vlagen prima uit, terwijl het centrale duo gevormd door Michaël Heylen en Julius Dirksen de deur goed dichthield en proefdoelman Nick Hengelman dus weinig te doen kreeg.

Voorin kreeg de ploeg van Dick Lukkien vlak voor rust nog twee grote kansen. Op aangeven van Jari Vlak kwam Romeny oog in oog met de keeper, maar hij knalde de bal op de lat. Toch was de ruststand 0-1. Ebecilio gaf de bal mee aan Arnaud Luzayadio, die ‘m teruggaf aan Ebecilio. De proefspits raakte de bal niet goed, waardoor de bal bij Vlak kwam. Die aarzelde niet en schoot beheerst raak.

De voorsprong verdwijnt
Met Jeff Hardeveld, Remi van Ekeris, Jasin Assehnoun en Ben Scholte in de ploeg duurde het na rust een klein kwartier tot de volgende Drentse treffer viel. Van Ekeris kapte zijn directe tegenstander uit en gaf met links voor, waardoor Scholte van dichtbij de bal tegen de touwen kon koppen: 0-2.

Langzamerhand kwamen er kansen voor De Graafschap en in de slotfase zelfs doelpunten. Nadat Danzell Gravenberch van dichtbij nog op Hengelman stuitte, was het daarna tweemaal wél raak. Eerst schoot Pim Lukassen van grote afstand fraai raak via de binnenkant van de paal. Twee minuten later trok Ezra van der Heiden de stand gelijk door van dichtbij binnen te tikken, nadat Dirksen op de lijn eerst nog redding bracht: 2-2.

En daar bleef het niet bij. Vlak voor het eindsignaal kopte Jeffry Fortes nog een hoekschop tegen de touwen en hij bepaalde zo de eindstand op 3-2.

Zaterdag wacht de volgende oefenwedstrijd. Dan gaan we om 17.00 uur op bezoek bij Werder Bremen. Helaas is de wedstrijd besloten, maar Werder Bremen zal de wedstrijd wel uitzenden.

De Graafschap – FC Emmen: 3-2
45. Vlak 0-1
57. Scholte 0-2
83. Lukassen 1-2
85. Van der Heiden 2-2
89. Fortes 3-2

De Graafschap eerste helft: Jurjus; Schouten, Lammers, Hillen, Büttner; Korte, Bouihrouchane, Brittijn; McClausland, Gravenberch, Haen.

De Graafschap tweede helft: Bakker; Schouten (64. Van der Logt), Lammers (64. Fortes), Schenk, Baas; Lever (77. Lukassen), Schuurman, Yadir (77. Van der Heiden); Neghli, Haen (64. Gravenberch), Önal.

FC Emmen eerste helft: Hengelman; Luzayadio, Heylen, Dirksen, Bijleveld; Vlak, Kieftenbeld; Mendes, Bernadou, Romeny; Ebecilio.

FC Emmen tweede helft: Hengelman; Luzayadio, Hardeveld, Dirksen, Bijleveld; Vlak, Kieftenbeld (64. Toufiqui); Van Ekeris, Bernadou (64. Sánchez), Assehnoun; Scholte.