Emmen en Zwolle in evenwicht

In een vrienschappelijk duel hebben FC Emmen en PEC Zwolle elkaar in evenwicht gehouden. Op De Oude Meerdijk eindigde het treffen in 1-1.

In de eerste helft hadden beide keepers niet veel te doen. Na een rustige openingsfase waren Ole Romeny (na een aantal scharen) en Mark Diemers (uit een vrije trap) gevaarlijk, maar zonder succes. Daarna was het de beurt aan PEC, voor wie Dean Huiberts het meest gevaarlijk was. Na een goede combinatie op de linkerkant raakte hij het zijnet. Vlak voor rust was Romeny nog dichtbij een treffer na een goede actie vanaf links, maar zijn schot ging via een Zwollenaar voorlangs.

Na rust verschenen elf andere Zwollenaren aan de aftrap. Het zat na de onderbreking niet mee voor de Emmenaren; eerst moest Romeny noodgedwongen naar de kant (zijn vervanger was Danny Hoesen), kort daarna viel de 0-1. De bal kwam vanaf links voor en spits Lennart Thy werkte de bal binnen.

Kort daarna leek Hoesen de 1-1 te maken met een goede kopbal na een vrije trap van Diemers, maar doelman Mike Hauptmeijer bracht redding. Even later vond Hoesen wél het net, maar de vlag was omhoog voor buitenspel.

In het laatste kwartier moest Eric Oelschlägel nog tweemaal reddend optreden, wat hij uitstekend deed. Kort voor het laatste fluitsignaal schoot Jari Vlak vanaf een meter of twintig alsnog op schitterende wijze de gelijkmaker binnen: 1-1.

FC Emmen – PEC Zwolle: 1-1
71. Lennart Thy 0-1
88. Jari Vlak 1-1

FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp, Te Wierik (46. Heylen), Veldmate (46. Toufiqui), Burnet (46. Vos); Kongolo, Vlak; Bouchouari (80. Luzayadio), Diemers (80. De Lannoy), El Messaoudi; Romeny (67. Hoesen).

PEC Zwolle eerste helft: Hoekstra; Van Polen, Kersten, Gangstad; Kaparos, Van den Belt, Zitman, Acheffay; Kastaneer, Vellios, Huiberts.

PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer; Chirino, Beelen, Van Hintum; Bogarde, Cagro (70. Landu), Fontana, Van den Berg; Görlich, Thy, Medunjanin.