Emmen en Eindhoven delen de punten

Thuis op De Oude Meerdijk heeft FC Emmen met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Eindhoven. Piotr Parzyszek scoorde voor FC Emmen.

Emmen begon sterk aan de wedstrijd en drukte de gasten uit Eindhoven flink terug op hun eigen helft, zonder echt grote kansen te creëren. De Drentse dreiging kwam voornamelijk vanaf de rechterkant, waar Besuijen met een aantal goede voorzetten voor gevaar zorgde. Helaas voor hem wist Chardi Landu net niet tegen een goed aangesneden voorzet te lopen.

De ploeg van Fred Grim bleef de bovenliggende partij en gesteund door het publiek ging Emmen op zoek naar de voorsprong. Nadat Maikel Kieftenbeld de bal goed terugbracht in het zestienmetergebied kon Mike Te Wierik op doel koppen, maar hij zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal naast gaan.

Na twintig minuten spelen kwam FC Eindhoven iets meer in het spel voor. Desondanks lukte het de ploeg uit Noord-Brabant niet om gevaarlijk te worden, tot dat Kökcü na iets meer dan een halfuur spelen Jan Hoekstra testte met een afstandsschot. De Drent verwerkte de bal niet voldoende en de kans die daarop volgde resulteerde in de 0-1 voor FC Eindhoven via Evan Rottier.

Emmen komt terug
Gebrand om de achterstand om te draaien begonnen de Emmenaren sterk aan de tweede helft. Na een (volgens de scheidsrechter) overtreding op Landu in het strafschopgebied vlak na rust kon Parzyszek de ploeg helemaal terug in de wedstrijd brengen. Hij faalde echter vanaf 11 meter en zo bleef de achterstand op het scorebord staan. In de hoekschop die volgde was het wel raak voor de Poolse spits. Julius Dirksen legde de bal goed terug en Parzyszek schoot de bal snoeihard tegen de touwen.

De gelijkmaker gaf duidelijk vertrouwen. Na bijna een uur spelen lukte het Landu om opnieuw zijn tegenstander te passeren en Parzyszek te bereiken, maar de spits schoot naast. Vijf minuten later kreeg Emmen weer twee grote kansen. Eerst was het Desley Ubbink die via een Eindhovens been net overschoot en een minuut later kopte Parzyszek de bal richting de kruising, maar Jorn Brondeel dook de bal er uiterst knap uit.

Met een aantal verse krachten in de ploeg ging Emmen op zoek naar de voorsprong in het laatste kwartier. Het publiek ging er nog een keer achter staan, maar het lukte Emmen niet om nog tot echt grote kansen te komen. Ook voor het doel van Hoekstra ontstond er geen gevaar waardoor beide ploegen met een punt van het veld stapten.

Volgende week gaat FC Emmen op bezoek bij Jong PSV. De wedstrijd wordt gespeeld op De Herdgang, klik hier voor alle ticketinfo!

FC Emmen – FC Eindhoven: 1-1
33. Rottier 0-1
52. Parzyszek 1-1