Emmen eindigt 2023 in mineur

De laatste wedstrijd van 2023 is geëindigd in een teleurstelling. Op bezoek bij FC Dordrecht lieten we te veel kansen onbenut, waardoor het 2-1 werd voor de thuisploeg. Daardoor eindigt dit kalenderjaar op een vervelende manier, met vier nederlagen op rij.

In de openingsfase was het vooral Emmen dat de bal had, maar dat leverde nog geen echte kansen op. Na twaalf minuten was Chardi Landu bij zijn rentree in de basis wel heel dichtbij de openingstreffer; hij dribbelde vanaf links naar binnen en raakte de paal met een hard schot. Zo stuitten de Emmenaren opnieuw op het aluminium, iets wat ook de laatste weken opvallend vaak gebeurde.

Na kansen voor Ahmed El Messaoudi (schot vanaf randje zestien) en Piotr Parzyszek (kopbal net over), kreeg de thuisploeg halverwege de eerste helft wat meer grip op de Drentse voorhoede. De echte opwinding kwam pas in de blessuretijd; eerst was FC Dordrecht met hun eerste serieuze kans meteen trefzeker, toen Korede Osundina opeens vrij kwam voor het doel en laag binnenschoot: 1-0. Een minuut later lag de bal er ook aan de andere kant in, toen Joey Konings uit een vrije trap de hoek vond, al was dat grotendeels te danken aan matig optreden van Dordrecht-doelman Trevor Doornbusch.

Meer kansen onbenut
Na de pauze gingen de Emmenaren opnieuw op jacht naar een voorsprong, maar helaas leek Doornbusch zichzelf te herpakken. Zo vond Landu na een goede aanval de handen van de doelman en haalde diezelfde doelman een minuut later een hard schot van Landu uit de kruising. Maar nadat ook El Messaoudi de doelman onder vuur had genomen, moest de ploeg van Fred Grim opnieuw een tegentreffer slikken; Ilias Sebaoui schoot van net buiten de zestien laag raak in de verre hoek.

In het restant van de wedstrijd had de 2-2 zeker nog kunnen vallen. Parzyszek kopte van dichtbij op de lat, El Messaoudi schoot vanaf een meter of tien ook op de lat en een kwartier voor tijd kreeg Parzyszek een vrije schietkans van dichtbij waarbij hij de bal niet ver genoeg naar de hoek stuurde. In de slotfase waren de ingevallen Ben Scholte en Jorrit Smeets nog gevaarlijk, maar de gelijkmaker bleef uit.

Door de nederlaag gaan we met een naar gevoel de winterstop in. Maar in het nieuwe jaar gaan we weer vol gas, te beginnen op zaterdag 13 januari om 16.30 uur thuis tegen NAC Breda!

FC Dordrecht – FC Emmen: 2-1
45+1. Korede Osundina 1-0
45+2. Joey Konings 1-1
56. Ilias Sebaoui 2-1

Schoten: 15-25
Schoten op doel: 5-7
Balbezit: 51-49
Corners: 4-2

FC Dordrecht: Doornbusch; Aberkane (65. Receveur), Smolarczyk (90+7. Van Vianen), Van der Avert, Hilton; Suray, Schuurman, ’t Zand; Osundina (82. Segecic), Kriwak, Sebaoui.

FC Emmen: Hoekstra; Te Wierik, Vos, Dirksen, Brouwer; Vlak (73. Smeets), Bernadou; Konings (63. Mendes), El Messaoudi (84. Huijzer), Landu (63. Scholte); Parzyszek.