Terug naar overzicht Terug

Emmen C1 stunt met zege op koploper FC Groningen


Na de vorige week voor het eerst met een overwinning kennis te hebben gemaakt door met 4-0 van Willem ll te winnen, werd een zelfde resultaat tegen uitgerekend de koploper FC Groningen C1 geboekt. ,,Een geweldig compliment voor de jongens”, jubelde trainer Albert Koops dan ook terecht. ,,Ze hebben gewoon goed gespeeld en iedereen in Groninmgen was het er over eens dat we volkomen verdiend met de drie punten naar huis zijn gegaan. Dat geeft weer moed want hiermee is de afstand tot de veilige zone weer een stuk kleiner geworden.”
Jordy Beeksma opende in de achtste minuut de score. Misschien dat de Groningers dachten van het komt nog wel goed maar toen Wesley Wakker er na een kwartier 0-2 van maakte werd de stemming anders. Tien minuten voor rust schoot ook nog debutant Jessie van der Graaf de 0-3 binnen. Na de thee kreeg Emmen de felle wind tegen. Er werd een sterker FC Groningen verwacht maar de druk bleef uit. Na een klein half uur zorgde Jessie van der Graaf zelfs nog voor 0-4.
Emmen C1: Pieter IJzerman; Jurgens, Tim Siekman, Wolbers, De Vries (20. Kazantzis); Zivcic, Wakker (60. Kaddouri), Van Aanholt; Van der Graaf, Ten Voorde (36. Bakker), Beeksma.