Emmen begint play-offs met winst in Breda

De start van de play-offs is voor ons goed verlopen. In het Rat Verlegh Stadion in Breda wonnen we met 1-2 van NAC, een goede uitgangspositie voor de return aanstaande zaterdag.

In de openingsfase was al gauw duidelijk dat FC Emmen voetballend de betere ploeg was. Ole Romeny kreeg twee kopkansen, Richairo Živković zag zijn schot uit een moeilijke hoek geblokkeerd worden en vervolgens kregen Jeremy Antonisse en Jari Vlak binnen enkele seconden nog kansen op de openingstreffer.

Halverwege de eerste helft kregen de Emmenaren loon naar werken en werd het Rat Verlegh Stadion – behoudens het luid juichende uitvak – stil. Na een prachtige aanval, die begon met een eenvoudige inworp van Mike Te Wierik, was het Jari Vlak die de bal teruglegde op Lorenzo Burnet. De linksback vond laag het net en opende de score: 0-1.

Vlak voor rust verbeterde de uitgangspositie van de Drentse ploeg, via een bekend recept. De vrije trap kwam van Mark Diemers, waarna Romeny de 0-2 binnenkopte.

De voorsprong verdedigen
Na rust probeerde de ploeg van Dick Lukkien de voorsprong te verdedigen en de wedstrijd volwassen uit te spelen. Het ontregelen van het spel van de Bredanaars hoorde daar ook bij, tot ergernis van het thuispubliek.

Toch kreeg Emmen nog wel kansen op een derde treffer. Een kwartier voor tijd kreeg Živković, kort na een mooie actie met panna van Jasin Assehnoun, een goede kans. Helaas raakte hij de teruggelegde bal niet goed.

In de slotfase ging NAC steeds meer aandringen, iets wat niet zonder resultaat bleef. In de blessuretijd kreeg Aimé Omgba de bal buiten de zestien na een corner en hij vond met een geplaatst schot de kruising. Zo werd het toch nog 1-2 in Breda.

Zaterdag om 20.00 uur is de return op De Oude Meerdijk, waarin plaatsing voor de finale van de play-offs op het spel staat.

NAC Breda – FC Emmen: 1-2
24. Lorenzo Burnet 0-1
39. Ole Romeny 0-2
90+4. Aimé Omgba 1-2

Schoten: 14-10
Schoten op doel: 2-4
Balbezit: 61-39
Corners: 7-1

NAC Breda: Van de Merbel; Lucassen, Martina, Velthuis, Di Michele Sanchez; Garbett, Vet, Banzuzi (74. Omgba); Agougil (46. Velanas); Omarsson (46. Herrmann) Van der Sande (77. Boere).

FC Emmen: Van der Hart; Te Wierik, Araujo, Veldmate, Burnet (75. Bouchouari); Vlak, El Messaoudi (66. Scholte); Romeny, Diemers, Antonisse (66. Assehnoun); Živković (90. Heylen).