Emmen B2 schiet arm Rood Geel af: 13-0

Emmen B2-Rood Geel B1 13-0
Voor Emmen B2 zat het kampioenschap er niet meer in want eerder in de week was de titel reeds naar FC Lewenborg gegaan. Toch maakte B2 er een mooi spektakel van omdat de ploeg graag de honderd goals wilde volmaken. Voor dit duel stond de formatie van trainer Pascal Kazantsis reeds op 93. Tegen het verzwakt aantredende Rood Geel uit Leeuwarden bleek dit geen probleem. Vanaf de 16de minuut ging de doelpuntenmachine rollen. Bas Dost (16e, assist Matteusz Moolhuizen), Kevin Görtz (23e assist Rob Herbers), nogmaals Bas Dost (26e, assist Dennis Avci) en Dennis Avci in de 31e minuut, uit een counter, zorgden voor de 5-0 ruststand.
Met treffers van Richard Johannes en Bas Dost was na de pauze de honderd volgemaakt. Emmen B2 ging echter door en Jelle Siekman, Bas Dost, Kevin Görtz, Marco Zuidberg, Jelle Siekman en Janko Dekker tilden van de 66e tot en met de 79e minuut de eindstand naar 13-0. Na afloop werden de spelers uitvoerig bedankt voor het uitstekende seizoen dat het achter de rug heeft. Van deze groep keren het volgend seizoen Folkert Feenstra, Arjan Cremers, Pascal Kerkdijk en Frank Schoenmakers niet terug.
Emmen B2: Poelman (41. Feenstra); Görtz, Zuidberg, Siekman, Kerkdijk (46. Cremers); Moolhuizen, Dekker, Jaspers (41. Johannes); Herbers (41. De Jong), Dost, Avci.

Emmen C2-DZC ’68 1-1
Emmen C2 heeft de competitie op een waardige manier afgesloten. Tegen het fysiek sterke DZC uit Doetinchem werd met 1-1 gelijk gespeeld.
In het begin was het van beide kanten wat aftasten maar gaandeweg de eerste helft nam Emmen het initiatief over. Alleen kon dit in de eerste helft niet in doelpunten worden omgezet. Vooral over de vleugels via met name Jori Bouws en Bernard Bakker kwam veel dreiging. In de tweede helft een nog beter Emmen. Het was dan ook Jessie van der Graaf die Emmen verdiend op een 1-0 voorsprong zette. Daarna was o.a. Mauro dos Reis nog dicht bij de 2-0 maar faalde oog in oog met de keeper.
Vlak voor tijd scoorde DZC de gelijkmaker uit de enige kans nadat de verdediging stond te slapen. Al met al een dik verdiend gelijkspel ondanks dat Emmen meer verdiende. Voor Emmen zit de competitie erop, maar DZC ’68 gaat volgend weekend proberen om de finale van de beker in het district Oost tegen FC Zwolle naar hun hand te zetten.
Emmen C2: Pascual Koops, Jarco Westerhof, Mauro dos Reis,Michael Arling, Robbert Mensinga, Dries Jan Bal, Gianluca Caria, Bernard Bakker, Aziz Farsad, Jessie van der Graaf, Jori Bouws.