Emmen B1 lijdt sneu verlies in Alkmaar

FC Utrecht A1-Emmen A1 2-0

Emmen A1 heeft zich in Utrecht zeker niet slecht verkocht maar het resultaat was uiteindelijk weer dat er een nederlaag uitrolde. Doelman Sander Danes kreeg bijvoorbeeld in de eerste helft weinig te doen maar moest bij de eerste de beste aanval van de thuisclub wel gelijk vissen: 1-0. Emmen toonde redelijk veldspel alleen aan kansen scheppen kwam de ploeg niet toe. In de tweede helft had Emmen een betere start. Invaller Mark Wever brak een keer goed door maar werd op het nippertje de voet dwarsgezet. Vervolgens maakte een Utrechtse verdediger binnen de zestien meter hands maar volgens de scheidsrechter was er geen sprake van opzet. FC Utrecht kreeg de ruimte om te counteren en profiteerde daarvan met een tweede goal. Spits Arend Schonewille moest tien minuten voor het einde met een tweede gele kaart naar de kleedkamer.
Opstelling Emmen A1; Danes; Meertens (Jarno Voorintholt), Wigger, Erik van Braam (Klaassens), Schenkel; Bosman (Reins), Doorn, Benali; Manning, Schonewille, De Vries (Wever).

AZ B1-Emmen B1 1-0

Emmen B1 had een puntje verdiend en leek dat ook mee naar huis te nemen. Tot acht minuten voor het einde de Alkmaarders uit een hoekschop de enige en winnende treffer scoorden. Op een met hemelwater doorweekte grasmat kreeg Emmen in de eerste helft een paar prima kansen. In de 12de minuut tikte Martijn Kamps na een vrije trap van Harm Hindriks in, maar zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. Kort voor rust kreeg Bjorn Zwikker na uitglijden van de laatste man van AZ een mogelijkheid maar ook hem speelde de gladheid parten. AZ had overigens reeds in de tweede minuut een prima kans gekregen na uitglijden van Emmen doelman Tom Eulink. De spits van AZ zag de bal evenwel via buitenkant paal het veld weer in stuiteren. Eulink verhinderde kort voor rust een doelpoging van AZ met een sterke redding.
In de tweede helft leek Emmen meer grip op het duel te krijgen maar ging te ver achteruiit lopen. AZ speelde daar met opportunistisch voetbal op in waardoor Tom Eulink zich met een aantal goede reddingen tot de uitblinker aan Emmer zijde kon noemen. Het ene puntje leek vervolgens binnen handbereik tot de fatale 72ste minuut aanbrak. AZ mocht een hoekschop nemen die door de Emmer defensie werd gemist maar niet door een bij de tweede paal staande Alkmaarder: 1-0
Opstelling Emmen B1: Eulink; Balsala, Husers (75. Pot), Hindriks, Guchelaar; Otten, Zwikker (70. Rog), Kamps; Voorintholt (62. Schreuder), Bruinsma (51. De Almeida), Rojer (57. Boer).

Emmen C1-FC Volendam C1 2-2

Emmen C1 speelde een goede wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Het zag er zelfs naar uit dat de Emmenaren de drie punten in de knip hadden maar vlak voor tijd maakten de gasten er toch nog 2-2 van.
Coach Alami Ahannach was zeer tevreden. ,,Ze hebben uitstekend gespeeld, prima combinaties laten zien met diverse scoringsmogelijkheden. Paal en lat stonden een hogere score in de weg. Het ene puntje was dan ook zeker verdiend. Eigenlijk hadden het er drie moeten zijn .” Nadat FC Volendam de leiding had genomen zorgde Helal Nouri nog voor rust voor de gelijkmaker. Er ging een uitstekende combinatie aan vooraf. Janko Dekker bracht even na de thee Emmen aan de leiding. Kort voor tijd maakten de Volendammers gelijk. Bij Emmen moest doelman Folkert Feenstra zich in de tweede helft met hoofdpijn laten vervangen door Lennon Ebeltjes.
Opstelling Emmen C1: Feenstra (Ebeltjes); Gortz (Avci), Zuidberg, Schoenmakers, De Jong; Dekker, Jelle Siekman, Helal; Johannis, Dost, Manuel.

Emmen C2-FC Lewenborg C1 1-0

ACV D1-Emmen D1 1-3

Een paar weken geleden werd voor de beker nog met ruime cijfers (7-1) van ACV gewonnen maar dat was natuurlijk geen garantie dat het opnieuw een ‘makkie’ voor Emmen zou worden. ACV begon goed en zette Emmen geholpen door de harde wind licht onder druk. De Assenaren kwamen in de 5de minuut op voorsprong maar na een kwartiertje kwam Emmen op gelijke hoogte. Rick ten Voorde werkte toen een goede combinatie af: 1-1. Daarna werd Emmen sterker, zo kreeg Wouter Beijering een mogelijkheid maar schoot net naast.

Bijna vanaf de aftrap voor de tweede helft kwam Emmen op voorsdprong toen Wouter Beijering een voorzet van Robbert Mensinga in schoot: 1-2. ACV bleef goed partij bieden maar moest na een kwartier toch de 1-3 toestaan. Emmen kreeg wegens een handsbal een strafschop toegewezen en Jori Bouws benutte deze.

Opstelling Emmen D1: Pascual Koops, Maikel Arling, Yannis Kazantzis, Gerben Rog, Jori Bouws, Robbert Mensinga, ( 35.  Fabian Stevens) Simon IJzerman, ( 35. Radomir Djukic) Aron Petstra, Rick ten Voorde, Gianluca Caria, Wouter Beijering, (35. Tim Pieters)