Emmen B1 in kwartfinale Foyle Cup

Op de tweede dag van het Foyle cup toernooi in Londonderry heeft het team van trainer Tinus Doek goede resultaten behaald. ‘s Ochtends was er nog een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen NECSL uit Dublin. In de tweede minuut maakte Hidde Rog met een knallende kopbal de 1–0 uit een strak ingespeelde corner. De uitslag had met de rust al een grotere stand moeten kennen, maar het fanatieke Ierse verzet  stond verder scoren in de weg. Toen de tegenstander een klein offensief wist te forceren was het bij een van de summiere counters raak: een penalty was het gevolg en voor het eerst moest keeper Lennon Ebeltjes naar het net. FC Emmen kon de score door onzorgvuldig spel niet uit breiden en het gevaar van uitschakeling bleef bestaan.

Bij de tweede wedstrijd op woensdag was het duidelijk dat de gehele ploeg zich bewust was van het feit dat slechts door winst een goede klassering in de finaleronde kon worden afgedwongen. In de achtste minuut was het Bas Dost die op aangeven van Danny Jaspers de score opende. In de achttiende minuut was het Björn Zwikker die na een prachtige pass van linksachter Lascal Boer de geruststellende tweede goal produceerde. Voor de rust mocht Danny Jaspers de stand vergroten naar 3 – 0.
Na de rust scoorden binnen twee minuten Helal Nouri en Bas Dost en duurde het een heel kwartier tot nummer zes op het scorebord verscheen. Plaatsvervangend aanvoerder Björn Zwikker maakte nummer zes en acht terwijl dart ussen door Janko Dekker nog voor nummer zeven had zorg gedragen.Als enig smetje op het geheel geldt dat Björn Zwikker een gele kaart kreeg voor een vermeende schwalbe.Gelukkig worden gele kaarten voor de volgende ronde niet meegenomen en begint iedereen met en schone lei.

Vandaag (donderdag) wordt het toernooi vervolgd met de kwartfinalewedstrijd tegen Derry & District Youth League. De locale trots en derhalve niet te onderschatten.