Emmen B1 gedegradeerd

NEC A1-Emmen A1 2-1
Na het debacle van Tilburg kwam Emmen A1 weer eens met een alleszins acceptabele prestatie voor de dag. De Nijmegenaren moesten winnen om niet in degradatiegevaar te komen waardoor het een echte wedstrijd was. De thuisclub ging aggressief van start en Emmen kon daar aardig in meekomen. Echt grote kansen waren er echter in de eerste helft voor beide partijen niet. Behalve dan in de 35ste minuut toen een Nijmegenaar de bal onder doelman Ignas Peek door tegen het net schoof: 1-0. Na de pauze begon Emmen goed, Mark Wever kreeg de eerste kans maar de Nijmeegse keeper redde met de voet. Kort daarop beroerde Sander Meertens de bal nogal ongelukkig met de hand waarop de scheidsrechter een strafschop uitdeelde. Waaruit het in de 52ste minuut 2-0 werd. Zeven minuten later knalde Emiel de Vries een vrije trap ineens achter de Nijmeegse doelman: 2-1. De eindfase was spannend met o.a. een afgekeurde goal van Arend Schonewille en een inzet van diezelfde Schonewille na een steekpass van Remco van Eeken die via binnenkant paal het veld weer inrolde. Emmen had geen geluk maar had eigenlijk wel een puntje verdiend.
Opstelling Emmen A1: Peek; Jarno Voorintholt, Doorn, Meertens, Schenkel; Bosman (46. Reins), De Vries (60. Benali), Boelen; Manning (60. Van Eeken), Bugera (46. Schonewille), Wever.

NEC B1-Emmen B1 2-1
Emmen B1 moest winnen maar dat was in de eerste helft niet aan het spel af te lezen. Het kreeg geen enkele kans en de motivatie leek ver te zoeken. Tot overmaat van ramp werkte Sander Guchelaar op slag van rust ook nog de bal in eigen doel waardoor het bij rust 1-0 stond. Na de pauze stond er een heel ander Emmen op het veld. Paal en lat stonden echter opvallend vaak succes in de weg. Harm Hindriks, Sander Guchelaar, Joel de Almeida en Martin de Roo maakten alle vier kennis met het Nijmeegse aluminium. NEC maakte in de tweede helft niet echt de indruk ten koste van alles te willen winnen maar maakte wel in de 66ste minuut uit de eerste de beste mogelijkheid de 2-0. Pas in de slotminuut slaagde Lascal Boer er in voor Emmen iets terug te doen. Daarna kregen  twee Emmenaren nog in een rode kaart. Kelvin Jager zelfs na afloop toen hij de scheidsrechter een hand gaf met de woorden ‘mooie goal’, doelende op de treffer van Boer. De scheidsrechter verstond evenwel ‘mongool.’  De tweede rode prent was voor Koen Otten na een schoppende beweging.
Winst zou Emmen overigens niet van nut zijn geweest omdat Vitesse won. Emmen degradeert daardoor samen met Fortuna Sittard.
Opstelling Emmen B1: Honing; Daniel Balsala (67. De Almeida), De Roo, Otten, Guchelaar (71.Jager); De Vries (63. Hoolsema), Zwikker, Jesper Voorintholt (65. Boer); Bruinsma, Kamps, Rojer (41. Hindriks).

Emmen C1-AZ C1 1-2