Emmen A1 speelt gelijk in Leeuwarden

Cambuur Leeuwarden A1-Emmen A1 1-1
De lange stop was de acteurs blijkbaar slecht bevallen want het voetbal was niet van een goed gehalte. In de eerste helft kreeg Emmen de betere kansen maar in het tweede bedrijf had Cambuur een overwicht waardoor de 1-1 eindstand verklaarbaar werd.
Mark Wever en Jesper Voorintholt kregen in de 6e en 25e minuut redelijke kansen maar slaagden er niet in de Friese keeper op het verkeerde been te zetten. Dat kon na ruim een half uur Martin de Roo ook niet want hij kopte over. In de 33e minuut kwam Emmen op voorsprong toen Mark Wever na een steekpass van Tom Boelen door de keeper onderuit werd gehaald. De strafschop werd door Tom Boelen verzilverd. De doelpuntenmaker stond acht minuten later echter ook aan de basis van de gelijkmaker. Hij maakte op wat ongelukkige wijze hands wat met een strafschop werd gehonoreerd. Cambuur kwam daar uit op gelijke hoogte. De tweede helft werd van Emmer zijde te slap gespeeld. De thuisclub pakte de zaken wat energieker aan zonder overigens toch grote kansen te komen. Een kwartier voor tijd kreeg Robin Broekema nog een schietkans maar zijn schot werd gestopt.
Emmen A1: Eulink; Balsala, Kuper, De Roo, Klaassens; Hoolsema, Schepers (63. Reins), Boelen (80. Otten; Voorintholt, Schonewille (63. Broekema), Wever.

FC Lewenborg B1-Emmen B2 1-2
Door de zege heeft Emmen B2 de achterstand op koploper FC Lewenborg tot twee punten verkleind maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Voor de Groningers was het de eerste nederlaag in deze competitie.
Emmen had zich uitstekend op deze topper in de derde divisie voorbereid en gaf in de eerste helft bijna geen kans weg. Daar stond tegenover dat het zelf ook geen opgelegde mogelijkheden kreeg hoewel Richard Johannis, de uitblinker bij Emmen, Bas Dost en Janko Dekker wel gevaar in het doelgebied van FC Lewenborg stichtten. FC Lewenborg kreeg in de tweede helft de wind in de rug en dacht met die steun het karwei af te kunnen maken. Emmen liet het evenwel niet zo ver komen en nam in de 49ste minuut via een treffer van Richard Johannis zelfs de leiding: 0-1. Twee minuten later was de stand weer in evenwicht na een onachtzaamheid in de Emmer verdediging. Op aangeven van Pascal de Sevren Jaquet bracht Janko Dekker in de 58ste minuut Emmen opnieuw op voorsprong en die werd tot het eind vastgehouden. FC Lewenborg perste er nog wel een slotoffensief uit maar toen kon Emmen counteren. Frank de Jong en Richard Johannis kregen daaruit nog mogelijkheden zonder tot scoren te komen. Een verdienmde obverwinning met een taktisch goed ingesteld en met veel bezieling spelend Emmen B2.
Emmen B2: Feenstra; Görtz, Zuidberg, Fühler, De Jong; Dekker, Moolhuizen (49. Herbers), Dost (49. Avci); Manuel (68. Cremers), De Sevren Jaquet (75. Kerkdijk), JOhannis.

SC Heerenveen D1-Emmen D1 5-1
De wedstrijd was amper drie minuten oud toen Emmen op een 0-1 voorsprong kwam. Jürgen Locadia strafte een verdedigingsfout keurig af. SC Heerenveen ging met veel inzet op zoek naar de gelijkmaker en dat lukte in de 10e minuut. Na ruim een kwartier spelen werd het 2-1 maar volgens de Emmenaren had dit doelpunt afgekeurd moeten worden omdat doelman Bas Blanken in het doelgebied door twee Friezen onreglementair werd aangevallen. Protesten baatten zoals gebruikelijk niet. Met niet benutte kansen voor Wouter Beijering en Menno Heerkes ging de rust in. Daarna kreeg Heerenveen met de wind in de rug een veldoverwicht. In de vijfde minuut leidde dat tot een situatie voor de goal van Blanken waaruit een strafschop ontstond. Die aansluitend werd benut: 3-1. De strijd was gestreden en de Heerenveners scoorden nog twee maal. De vijfde was een bezienswaardige want er werd vanaf de eigen helft van Heerenveen geschoten. Door de wind gedragen zeilde de bal over doelman Blanken in de goal.
Emmen D1: Bas Blanken; Jisry Hoff, Chris van Houten (Jordy Eggengoor), Robin Fokkens (Menno Heerkes), Niek Huser (Fabian Stevens); Gianluca Caria, Jurgen Locadia ( Martin Scholtens),Bryan Bos; Luciano Slagveer (Dilan van Bree), Simon IJzerman, Wouter Beijering (Herman Hendriks)