Emmen A1 pakt puntje, D1 verliest van GRC

Emmen A1 is er niet in geslaagd het gat met NEC te verkleinen. Op sportpark Meerdijk eindigde het duel tussen de nummers veertien en twaalf van de eredivisie in een doelpuntloos gelijkspel. Dat was ook 85 minuten lang de verhouding maar in de slotfase kreeg Emmen opeens een paar uitstekende mogelijkheden op de tweede overwinning van het seizoen.
Emmen A1, dat het zonder de geschorste Daniel Manning en de niet fitte Arend Schonewille moest doen, was zeker gelijkwaardig aan de Nijmegenaren die in doelman Theo Brack een jeugdinternational van Oranje onder 19 hadden. Verdediger Mark Otten, de tweede Oranjeklant, ontbrak. De doelkansen waren echter aan de schaarse kant. Emmen kreeg er in de eerste helft geen enkele terwijl de gasten tien minuten voor de pauze uit een vrije trap een kans kregen die echter door doelman Ignas Peek werd verhinderd. Na rust kwam bij de thuisploeg Mark Wever in het veld voor Rick Reins waardoor er aanvallend iets meer dreiging ontstond. Wever was bijvoorbeeld in de 73ste minuut dichtbij een treffer na een slechte uittrap van Theo Brack. In de laatste vijf minuten gooide Emmen nog eens alles op de aanval. Een inzet van Moustafa Benali, na aangeven van Wever, werd hoekschop verwerkt. Daaruit kopte Tom Boelen goed in maar een Nijmeegse verdediger haalde de bal van de doellijn. Een kopbal van Dada Bugera leverde ook nog gevaar op maar niet meer dan dat. In de allerlaatste seconden kwam Emmen nog met de schrik vrij toen Tobias Czesnik een onverwachte kans kreeg maar de bal ging gelukkig voor de Emmenaren naast.
Opstelling Emmen: Peek; Schernkel, Doorn (70. Meertens), Wigger, Klaassens; Reins (46. Wever), Benali, Bosman, De Vries; Boelen, Buhgera.

GRC Groningen D1-Emmen D1 3-2

Al na twee minuten kreeg Emmen middels Gianluca Caria een goede kans doch zijn schot ging naast. De eerste de beste aanval van GRC resulteerde wel  in een doelpunt: 1-0. Beide teams kregen vervolgens kansen.  Daar waar het veldspel van Emmen D1 beter verzorgd was, speelde GRC met een grote inzet en werklust. Nadat Gianluca Caria in de 8ste minuut net over had gemikt, kwam Emmen vier minuten later op gelijke hoogte toen Rick ten Voorde een voorzet van Jori Bouws afrondde: 1-1. Een minuut later kwam de thuisploeg weer aan de leiding toen de Emmer verdediging te slap ingreep: 2-1. Drie minuten voor de rust had Rick ten Voorde de kans op 2-2 maar schoot recht tegen de doelman op.
In de tweede helft zette Emmen de thuisclub onder druk wat na ruim een kwartier resulteerde in de gelijkmaker van Jori Bouws: 2-2. In de 23e minuut kwam GRC op 3-2 uit een dubieus gegeven vrije bal. Emmen kreeg in de eindfase via Yannis Kazantzis en Rick ten Voorde mogelijkheden maar de op zich verdiende gelijkmaker bleef uit. Emmen kreeg daarvoor mogelijkheden genoeg. Het optreden van de scheidsrechter was daarnaast een punt van kritiek, zelfs de GRC-aanhangers vonden dat beneden de maat.

Opstelling Emmen: Bas Blanken; Jisry Hoff, Yannis Kazantzis, Gerben Rog, Radomir Djukic  ( 35. Wouter Beijering); 6. Hilan Kaddouri (35. Fabian Stevens ), Maikel Arling,  Ruben Hoek (35. Robbert Mensinga); Rick ten Voorde, Gianluca Caria,  Jori Bouws.