Emmen A1 pakt punt bij Twente Heracles

FC Twente Heracles A1-Emmen A1 3-3
Een prima resultaat voor Emmen A1, zeker na de teleurstellende prestatie eerder in de week tegen SC Heerenveen. ,,Ze hebben vanmiddag veel strijdlust getoond en daar heb ik ze ook een compliment voor gegeven”, zei trainer Rene Hake.
Na een periode van aftasten openden de Emmenaren in de 18e minuut de score. Mark Wever gaf de assist en Daniel Manning joeg de bal vanaf de rand van de zestien tegen de touwen. De voorsprong hield twaalf minuten stand waarna de Twentse topscorer Marcel Kleizen van een foutje van doelman Ignas Peek profiteerde. De combinatie Wever/Manning was zeven minuten na de rust wederom goed voor een doelpunt. Wever zette Manning met een steekpassje vrij en het stond 1-2. De voorsprong ging echter al na vijf minuten weer verloren en toen het in de 65e minuut 3-2 voor de thuisclub werd, de Twentse goals werden gescoord door Mohammed Sylla en Gabriel Ozcan, zag het er somber voor Emmen A1 uit. Van opgeven was echter geen sprake en er kwamen vervolgens kansen voor Erwin Doorn (over) en Manning (van de lijn gehaald). Ook Twente Heracles kreeg daar tussendoor kansen. De laatste tien minuten moest Emmen het zonder Arend Schonewille doen die direct rood kreeg na een niet opzettelijke botsing met een Tukker. In de laatste minuut kreeg Emmen echter toch nog loon naar werken. En opnieuw was het duo Wever/Manning voor de goal verantwoordelijk. Alleen maakte Wever deze keer het doelpunt.
Opstelling Emmen A1: Peek; Voorintholt, Doorn, Meertens, ASchenkel; Bosman (85. Benali), De Vries, Boelen (60. Bugera); Manning, Schonewille, Wever.

Staphorst B1-Emmen B2 0-3
Staphorst was een fysiek sterke tegenstander waarvan Emmen thuis nochtans met 6-1 had gewonnen. Wat het aantal kansen betrof had het best ook weer die kant kunnen opgaan maar de scherpte in de afwerking was er niet altijd. In de 10e minuut opende Hidde Rog de score met een mooie vrije trap nadat Lascal Boer op de rand van de zestien was gevloerd. Rog gaf een kwartier later de assist waaruit Jeffrey Pot de 0-2 liet aantekenen. De bedoeling was om na rust de tegenstander via goed storen en een hoog tempo murw te maken maar de Staphorsters lieten zich niet zo maar wegspelen. Doelman Dennis Honing kreeg dan ook kansen om uit te blinken. In de 64e minuut werd het dan toch 0-3. Lascal Boer gaf de voorzet en Joel de Almeida werkte af: 0-3.
Opstelling Emmen B2: Honing; Husers (46. Van der Veen), Swager, Kuper (46. De Roo), Jager, Schreuder, De Vries, Pot; De Almeida, Rog, Boer.

Emmen C1-Elinkwijk C1 1-2
Dit was het restant van een eerder na twintig minuten wegens sneeuwval afgebroken duel. In het restant van de eerste helft nam Emmen via Janko Dekker de leiding. Hij schoot een vrije trap achter de Utrechtse doelman. Na rust zat Emmen niet lekker in de wedstrijd. Er ontstond wat irritatie waar tegen de scheidsrechter niet altijd even consequent optrad. Het fysiek sterke Elinkwijk haalde hier met twee treffers het meeste voordeel uit. Emmen C1 kreeg in de slotfase nog een poaar mogelijkheden op de gelijkmaker maar deze kopkansen werden niet benut.
Opstelling Emmen C1: EWbeltjes; De Jong, Dekker, Zuidberg (Schoonmakers), Gortz (Erwin de Vries); Dost, Jelle Siekman, Henk Bakker (Randy Balsala); Manuel, Johannis, Wakker (*Bijkerk).

Be Quick D1-Emmen D1 2-2
De thuiswedstrijd had Emmen D1 met 6-1 verloren zodat het gelijke spel in Haren geen slecht resultaat was. De Emmenaren namen direct het heft in handen want na vier minuten stond het reeds 0-1. Giancarlo Caria deed het voorbereidende werk en Jori Bouws maakte het karwei af. De voorsprong bleef tot de laatste minuut voor rust staan. Op dat moment werd doelman Pascual Koops met een hoge bal gepasseerd. Nadat een inzet van Bernard Bakker door een verdediger van Be Quick van de lijn was gehaald bleef het heel lang 1-1. Drie minuten voor tijd maakte Bouws er echter 1-2 van nadat een vrije trap van Yannis Kazantzis niet goed was verwerkt. In de voorlaatste minuut kwam het evenwel toch nog tot een puntendeling toen doelman Pascual Koops voor de tweede keer werd gepasseerd: 2-2.