Emmen A1 en D1 pakken vierde prijzen

Emmen A1 kwam op het internationale toernooi in Waalwijk uit. In de eerste wedstrijd werd met 1-0 van het Oostenrijkse FC Kärnten verloren. In de tweede wedstrijd reikten de krachten tegen het Duitse Bentwisch niet verder dan een 1-1 gelijkspel – een chaotisch verlopen duel waarbij de Duitsers niet verder wensten te spelen wegens het ’te harde spel’ van Emmen – maar dankzij de 2-1 zege op Maldegem werd de finalepoule gehaald. In de eerste wedstrijd speelde Emmen daarin met 0-0 gelijk tegen IFK Nörrkoping dat de winnaar in de andere poule was. Op pinkstermaandag werd ook tegen FC Kärnten 0-0 gespeeld waarna een ereplaats in het vooruitzicht lag omdat in het slotduel tegen de amateurs van WSC moest worden gespeeld. Dat mondde echter in een teleurstelling uit want Emmen verloor met 2-1.

Emmen D1

Emmen D1 won in Den Helder in de poule met 3-2 van RKC Waalwijk, speelde vervolgens 0-0 tegen Alemannia Aachen en klopte Verbroedering Geel met 2-1. Opvallend was dat Luciano Slagveer alle Emmer goals voor zijn rekening nam.
De eerste plaats in de poule gaf recht op deelname aan de winnaarspoule. Hierbij was Emmen samen met NEC Nijmegen, Rot Weiss Oberhausen en het Deense Vyrum ingedeeld. NEC werd met goed voetbal met 2-0 verslagen. In de laatste wedstrijd op zaterdag tegen Rot Weiss Oberhausen werd met 0-0 gelijkgespeeld, maar dit had gezien de kansen gewoon winst moeten zijn. Zondagmorgen moest in de laatste wedstrijd in de winnaarspoule minimaal gelijk gespeeld worden tegen het fysiek sterke Deens FC Vyrum om plaatsing voor de halve finale af te dwingen. Er werd met 1-0 gewonnen door een goal van Bryan Bos. Wederom was Emmen weer eerste in de poule. In de halve finale wachtte het Belgische Sporting Lokeren. Deze Belgische profclub was een maatje te groot en won met 2-0. Emmen kon zich op gaan maken voor de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Wederom werd gespeeld tegen het Deense FC Vyrum. Deze wedstrijd verliep echter teleurstellend, er werd met 4-0 verloren en daarmee was de vierde plaats een feit.
Emmen D1 kan terug kijken op een geslaagd toernooi. Het bereikte twee keer een eerste plaats in de poulewedstrijden en liet NEC Nijmegen, RKC Waalwijk, FC Zwolle, BV Veendam, VVV Venlo, De Graafschap en Feyenoord achter zich. Het Engelse FC Reading werd toernooiwinnaar, het won in de finale, enigszins onverdiend van Sporting Lokeren met 1-0.

Emmen C2

Voor Emmen C2 duurde de competitie iets te lang want in het laatste duel werd met 5-1 van HSC ’21 verloren. Gianluca Caria scoorde de Emmer goal. De formatie uit Haaksbergen werd daarmee kampioen en promoveert naar de tweede divisie.
In het pinksterweekeinde nam Emmen C2 vervolgens deel aan het toernooi van de RKSV Blauw Zwart Wassenaar. In de poule was Emmen ingedeeld bij Argon, Blauw Zwart C3, Haslum en Lymington. Van Argon en het Noorse Haslum werd verloren waardoor C2 in de verliezerspoule werd ingedeeld. Daarin werd tegen Excelsior  Rotterdam en ADO  Den Haag met 0-0 gelijkgespeeld en van Blauw Zwart C1 met 4-2 gewonnen. Waardoor Emmen C2 als winnaar van de verliezerspoule de terugreis kon aanvaarden