Emmen A1 en B1 leveren punten in tegen Haarlem

Emmen A1-Haarlem A1 1-2
Emmen kende een ideale start met een doelpunt in de tiende minuut. Een vrije trap van Renco van Eeken werd door Tom Boelen ingekopt. Maar het kreeg geen vervolg omdat Haarlem een taaie tegenstander bleek met individueel net iets meer dan Emmen, daarnaast ook fysiek sterk en meester in het treiteren. Emmen kreeg na de snelle goal nauwelijks nog een serieuze kans. Drie minuten voor de pauze viel dan ook nog de gelijkmaker. Na een vrije trap brak Haarlem over rechts door, doelman Tom Eulink leek te onderscheppen maar liet de bal weer los waarop Clayton Garrett Gaa simpel kon scoren.
Na rust probeerde Emmen meer druk te zetten maar moest vrij snel een tweede treffer incasseren die op naam kwam van de prima spelende Dave Huymans. Haarlem was daarna dichterbij een derde goal dan Emmen bij de gelijkmaker. Pas in de laatste twee minuten werd de Haarlemse goalie onder druk gezet. Berry Schepers en Robin Bruinsma waren echter niet succesvol in de afronding.
Emmen A1: Eulink; Jarno Voorintholt (80. Balsala), Gaasbeek, Meertens, Klaassens; Hoolsema, Boelen, Van Eeken; Bruinsma, Schonewille (76. Schepers), Rojer (76. Broekema)

Haarlem B1-Emmen B1 5-0
Bij winst had Emmen achteraf de kop kunnen overnemen maar dat voornemen ging door de 5-0 nederlaag de mist in. Die eer ging nu naar de Haarlemmers. Een belangrijke oorzaak voor het onverwachte grote verlies lag in de rode kaart voor Hidde Rog in de 16de minuut. Hij zou een doorgebroken speler onderuit hebben gehaald maar vriend en vijand vonden de rode prent een te zware sanctie. Op dat moment zat Emmen goed in de wedstrijd en had ook via Randy van der Weide en Joel de Almeida kansen gehad. Na de rode kaart raakte Emmen de kluts kwijt. De vrije trap moest ook nog een keer worden overgenomen en de tweede keer was raak. Binnen tien minuten liep Haarlem naar een 3-0 voorsprong. Emmen incasseerde in de tweede helft nog twee goals uit spelhervattingen.
Emmen B1: Ebeltjes; Fuhler, Rog, De Roo, Guchelaar; De Vries (70. Manuel), Jaspers (55. De Sevren Jaquet), Husers (35. Jager); Van der Weide (35. Pot), Zwikker (65. Johannes), De Almeida.

Appingedam B1-Emmen B2 0-0
Appingedam had in Emmen met 7-0 verloren en wilde een dergelijke afgang in eigen huis voorkomen. Met veel mensen achter de bal werd de Emmer aanvallers weinig ruimte geboden zodat er nauwelijks vloeiende combinaties tot stand kwamen. Emmen was wel negentig procent van de tijd in balbezit en kreeg ondanks de defensieve instelling van de gastheren best redelijke kansen. Richard Johannes bijvoorbeeld kwam in de eerste twee keer vrij voor de keeper en verder kregen Marco Zuidberg, Bas Dost en Dennis Avci mogelijkheden. Het doel van de Damsters bleef echter voor de Emmer aanvallers gesloten. Ook in het tweede bedrijf was het verhaal niet anders. Janko Dekker joeg een vrije trap voorlangs. Bas Dost en Richard Johannes waren eveneens gevaarlijk maar helaas niet meer dan dat. Uiteindelijk was de 0-0 echt zuur voor de Emmenaren die de hele wedstrijd hadden gedomineerd. Komend weekeinde tegen Drachtster Boys hoopt de ploeg zich te kunnen revancheren.
Emmen B2: Feenstra; Zuidberg, Gortz, Dekker, Cremers (50. Kerkdijk); Jelle Siekman, Moolhuizen (60. Wolbers), Randy Balsala (59. Herbers); Dost, Johannes, Avci (50. Beeksma).

Emmen C2-Helios C1 3-1
(geen verslag ontvangen)

Emmen D1-Be Quick D1 4-1
Het ging aanvankelijk gelijk op tot in de 10de minuut Luciano Slagveer, nadat de doelman een inzet van Martin Scholtens niet goed had verwerkt, de 1-0 liet aantekenen. Tien minuten later was er een soortgelijke situatie na een schot van Luciano Slagveer. De terugspringende bal werd nu door Simon IJzerman ingeschoten: 2-0. Bij beide goals was overigens Wouter Beiejring in de voorbereiding betrokken. Be Quick had de strijd echter nog geenszins opgegeven en kwam in de 21ste minuut van de tweede helft op 2-1. Vier minuten later verhoogde Jordi Eggengoor uit een voorzet van Jurgen Locadia tot 3-1. Wouter Beijering bracht vervolgens kort voor tijd na een corner de bal voor het doel en Martin Scholtens kopte Emmen naar 4-1.
Emmen D1: Bas Blanken; Jisry Hoff, Robin Fokkens, Fabian Stevens (Jordi Eggengoor) , Bryan Bos (Niek Huser); Chris van Houten, Simon Ijzerman, Herman Hindriks (Menno Heerkes); Luciano Slagveer (Dylan van Bree), Martin Scholtens (Jurgen Locadia), Wouter Beijering.