Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – FC Dordrecht


Vrijdagavond staat voor FC Emmen de negende thuiswedstrijd van het seizoen op de planning. De Emmenaren willen de eerste seizoenshelft goed afsluiten nadat maandagavond een einde kwam aan een reeks van acht ongeslagen wedstrijden.

Herpakken tegen Dordrecht
Na de nederlaag op De Toekomst staat FC Emmen vierde op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Drenten zagen daarnaast Excelsior en FC Volendam uitlopen en het gat met hen bedraagt nu respectievelijk vijf en zes punten. “We hadden ons meer voorgesteld van die wedstrijd. Helemaal als de wedstrijd in evenwicht is, dan is het frustrerend dat je op z’n minst niet gelijkspeelt”, blikt Lukkien terug.

De oefenmeester constateerde ook waar het fout ging: “De eerste fase in de opbouw ging goed, daar hadden we ook op getraind. Maar in de vervolgfase waren we gewoon veel te slordig. Als we in de laatste dertig meter scherpen waren, dan hadden we wel een resultaat geboekt.”

De Drenten wonnen de laatste drie competitiewedstrijden in eigen huis. De laatste keer dat het lukte om zo’n reeks op het tweede niveau neer te zetten, was van augustus tot oktober 2013 (vijf wedstrijden). Iemand die graag wil helpen die reeks te evenaren is spits Jeredy Hilterman, die tegen zijn favoriete tegenstander speelt. Hij scoorde namelijk al vier keer in vijf Keuken Kampioen Divisie-duels tegen FC Dordrecht, vaker dan tegen iedere andere ploeg.

De Drentse formatie kan vrijdagavond nog geen beroep doen op Lentini Caciano, Peet Bijen en Peter van Ooijen. Laatstgenoemde is ziek. Oussama El Azzouzi lijkt fit genoeg te zijn om te spelen tegen Dordt, nadat hij geblesseerd uitviel tegen Jong Ajax.

Tegenstander
FC Dordrecht is de hekkensluiter van de competitie. De ‘Schapekoppen’ wonnen nog maar twee keer in achttien wedstrijden. Toch ziet Lukkien wel dat er kwaliteit aanwezig is. “Ze voetballen behoorlijk gemakkelijk, maar ze lopen natuurlijk niet over van zelfvertrouwen.” Dordt is volgens Lukkien bezig met een proces. “Zij hebben een trainer aangesteld die aan het bouwen is en een duidelijke speelstijl wil hanteren.”

De mannen van trainer Michele Santoni missen in Jari Schuurman een belangrijke speler. De aanvallende middenvelder is herstellende van een knieoperatie. Verder valt op dat de ploeg leunt op de doelpunten van Nikolas Agrafiotis. De spits wist tot nu toe zes keer te scoren.

Historie
FC Emmen kwam in 28 van de 29 ontmoetingen in eigen huis tegen FC Dordrecht (op één nacompetitieduel na allemaal in de eerste divisie) tot scoren, tegen slechts vier ploegen maakten de Drenten meer goals in eigen huis in de Eerste Divisie dan tegen de Dordtenaren (49).

De laatste thuisoverwinning vond plaats op 30 oktober 2016. Het werd toen 2-1, Cas Peters zorgde voor beide Emmer doelpunten. De Emmenaren wisten tot nu toe vijftien keer te winnen van Dordrecht, negen keer was het een gelijkspel en vijf keer won FC Dordrecht. De statistieken liggen dus in het voordeel van FC Emmen.

In het verleden werd regelmatig veel gescoord in dit affiche. 5-0, 5-3, 2-5 en 1-6 vonden al plaats op De Oude Meerdijk. Dit belooft veel voor vrijdagavond!

Wedstrijdshirts geveild voor Geen Kind Zonder Cadeau
Vrijdagavond om 20.00 start ook de veiling van de gedragen wedstrijdshirts van FC Emmen via MatchWornShirt.com. De opbrengst van de veiling gaat naar de actie Geen Kind Zonder Cadeau. Scoor jouw unieke shirt – voor jezelf of als kerstcadeau – én help tegelijkertijd een kind dat het moeilijk heeft.

FC Emmen – FC Dordrecht
Vrijdag 10 december, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Pérez