Terug naar overzicht Terug

Eldridge Rojer is in Almere van de partij


De spelers van FC Emmen moeten proberen de motivatie te vinden voor het leveren van een goede prestatie in de uitwedstrijd tegen Almere City FC. De zes punten aftrek waren natuurlijk een geweldige dreun voor de selectie die de laatste tijd zo goed bezig was. Toch is de positie op de ranglijst ongewijzigd maar SC Veendam en AGOVV hebben FC Emmen uiteraard in het vizier gekregen.,,De wedstrijd is het belangrijkste voor ons’’, geeft trainer René Hake de situatie aan. ,,Wat er omheen gebeurt hebben we geen grip op. We spelen tegen een behoorlijke tegenstander die vooral aanvallend sterk is. Wij moeten gaan voort borduren op wat we de laatste tijd hebben laten zien: goed georganiseerd voetballen en kansen afdwingen. Als dat gebeurt hebben we winstkansen.’’

 Indien er in het restant van de competitie door de licentiecommissie geen verdere dreunen worden uitgedeeld, is de huidige positie wel te verdedigen. Hogerop wordt wat problematischer maar met thuiswedstrijden tegen o.a. SC Veendam en Cambuur in het verschiet komen er voor het Emmer publiek best wedstrijden die de moeite van het ebzoeken waard zijn. Eerst dus de uitwedstrijd tegen Almere City FC. De ploeg van trainer Dick de Boer had een uitstekende eerste helft achter de rug waarin het zelfs bovenaan de subtop stond maar momenteel wordt de twaalfde positie ingenomen. Afgelopen vrijdag zorgde Almere City voor een sensatie door in Zwolle een 2-0 voorsprong tegen de koploper in te nemen. Door twee rode kaarten, voor Resodihardjo en Malone, kon FC Zwolle echter op gelijke hoogte komen. Waarbij de 2-2 werd gescoord door Ruud ter Heide. In de laatste minuut volgde dan nog de winnende treffer voor de koploper via Arne Slot. Almere kon zich de morele winnaar noemen maar dat levert uiteraard geen punten op.


Voor FC Emmen lijkt het een nadeel dat in Almere op kunstgras wordt gevoetbald. Hoewel dat maar betrekkelijk is want in het afgelopen seizoen speelde FC Emmen vijf wedstrijden op kunstgras en verloor daarvan geen enkele. Het pakte elf punten waaronder in uitduels tegen FC Zwolle en FC Volendam. De prestatie van FC Emmen was bovendien opmerkelijk omdat het allemaal uitwedstrijden betrof. Dit seizoen speelde FC Emmen tot nu één wedstrijd op kunstgras en wel in Apeldoorn tegen AGOVV wat gelijk de eerste driepunter in dit seizoen was. Aan de andere kant zijn door de jaren heen de prestaties van FC Emmen in Almere niet geweldig. Van de zes onderlinge duels won FC Emmen er slechts eentje, de eerste in het seizoen 2005/06, vorig seizoen werd het 1-1.

Almere City heeft te maken met drie geschorste spelers. Naast de rode kaarten zondaars Leroy Resodihardjo en Dion Malone van de wedstrijd tegen FC Zwolle is ook nog Cees Toet voor een wedstrijd geschorst. FC Emmen heeft geen schorsing te betreuren.  De ploeg wordt weer gesteund door een fiks aantal supporters, woensdag hadden zich reeds een zestigtal opgegeven. Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof die in negen wedstrijd in de Jupiler League geen enkele rode kaart heeft getrokken!

 

Jorrit Kunst (midden) scoorde in FC Emmen-Almere City (uitslag 2-2) zijn eerste goal in het profvoetbal.