Terug naar overzicht Terug

Eerste trainingsweek achter de rug


De eerste drie trainingsdagen zitten erop voor de eerste selectie van FC Emmen. Afgelopen maandag werd de training hervat in twee groepen. Na woensdag volgde vrijdag de laatste trainingsdag van de week. Hieronder de terugblik van hoofdtrainer Dick Lukkien en een fotoverslag!


“De eerste week is goed gegaan,” aldus Lukkien. “De spelers zijn blij dat ze weer iets kunnen doen. En trainers ook trouwens. Dat we de sleur een beetje kunnen doorbreken.”

De afgelopen weken trainden spelers individueel om de conditie op peil te houden. Maar ook de technische staf zat niet stil: “In de loop der tijd kwam het leven weer enigszins in het teken te staan van voetbal. Sinds drie of vier weken geleden zijn we weer trainingen gaan voorbereidinen en hebben we scoutingsvergaderingen, bijvoorbeeld.”

Wat meteen opvalt bij de training is dat spelers en trainers handschoenen dragen. Lukkien: “We nemen het zekere voor het onzekere. Je mag de bal niet met de handen aanraken. Daarom hebben we gewoon handschoenen aangetrokken, want je komt soms in situaties terecht dat je in een reflex toch de bal met je handen wil aanraken.”

De komende weken zullen de trainingen op eenzelfde wijze plaatsvinden, waarna een vakantieperiode van vier weken volgt. “Daarin hopen we op meer duidelijkheid over wanneer de nieuwe competitie zal beginnen,” geeft de oefenmeester aan. “Ik hoop dat er tegen die tijd een verdere versoepeling van de regels is, zodat je ook in partijvorm kunt spelen. We moeten in de voorbereiding echt een flinke slag slaan. Maar je moet je als speler niet alleen lichamelijk prepareren op de competitie, ook mentaal. Dus de ‘blokken’ moeten ook niet te lang zijn.”

Het is nog onduidelijk of er publiek is toegestaan bij de start van de competitie. “Het is nog te vroeg om daar nu al iets over te roepen,” concludeert Lukkien. “We moeten eerst de komende periode maar eens kijken wat de versoepeling van de maatregelen voor gevolgen hebben; dat de terrassen weer open gaan en later de bijeenkomsten tot honderd personen weer zijn toegestaan. Ik hoop dat dat goed gaat, zodat we voetballen in een kolkend stadion ook aandurven.”

Foto’s van Gerrit Rijkens: