Terug naar overzicht Terug

Eerste thuisoverwinning van het seizoen bij terugkeer Mendes


Op een nazomerse maandagavond boekte FC Emmen de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Tegen de beloften uit Utrecht wonnen de Emmenaren met 2-0 op De Oude Meerdijk. In deze wedstrijd mocht Rui Mendes na acht maanden blessureleed eindelijk zijn rentree maken en hij wist dit te bekronen met een assist. Daarnaast werd aanvoerder Jari Vlak voor de wedstrijd kort in het zonnetje gezet voor het spelen van honderd wedstrijden in het shirt FC Emmen.

In de openingsfase was het voor beide ploegen even zoeken en bleven grote kansen uit. FC Emmen-spits Piotr Parzyszek zorgde voor het eerste gevaar van Drentse kant met een schot op randje zestien, maar zijn poging werd gepakt door doelman Calvin Raatsie. De volgende kans kwam uit een corner voor Parzyszek, die de bal van dichtbij rakelings naast het doel kopte. Na een halfuur spelen leek Jong FC Utrecht plotseling op voorsprong te komen. Op aangeven van Jesse van de Haar kon Adrian Blake de bal achter Jan Hoekstra schieten, maar scheidsrechter Timmer floot voor vasthouden van de buitenspeler.

Het publiek op De Oude Meerdijk stond vanavond ook stil bij het overlijden van Gert-Jan de Jonge op 33-jarige leeftijd. Als supporter en lid van de Zuidtribune was Gert-Jan fanatiek betrokken bij FC Emmen en om hem te herdenken zette de Zuidtribune in de 33e minuut één minuut lang applaus in. Wij wensen familie, vrienden en bekenden erg veel sterkte toe.

Vlak voor rust voerde de thuisploeg de druk weer op en daar hadden de bezoekers moeite mee. Jeff Hardeveld kreeg de bal aan de linkerkant mee van Julius Dirksen, die met een lage voorzet Ben Scholte bereikte. Zijn poging werd nog net geblokt, maar FC Emmen drong aan. Niet veel later ontving Michaël Heylen de bal en het publiek moedigde massaal aan om te schieten. Daar gaf de Belg gehoor aan en met een licht getoucheerd afstandsschot verschalkte hij de doelman van Jong FC Utrecht. Door zijn eerste officiële goal voor de club ging FC Emmen met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Mendes belangrijk bij rentree
FC Emmen ging in het eerste kwartier van de tweede helft op zoek naar een ruimere voorsprong en creëerde via de voorste linie een aantal kleine kansen. Jong FC Utrecht loerde op een counter en kwam er toch plotseling gevaarlijk uit. Gelukkig reageerde Hoekstra twee keer alert en hij voorkwam daarmee de gelijkmaker. Via Scholte zocht FC Emmen daarna de aanval weer op en hij bereikte Desley Ubbink, maar zijn schot werd verwerkt door Raatsie.

Daarna was het tijd voor een van de hoogtepunten van de avond: de terugkeer van Mendes. Na een lange herstelperiode van een zware blessure betrad hij onder luid applaus het veld. Het deed zichtbaar wat met de spelers en het publiek van FC Emmen, want Scholte wist daarna via een pass van Patrick Brouwer bijna direct te scoren. Mendes wist vervolgens zijn rentree te bekronen met een assist, want zijn pass bereikte de vrijstaande Ubbink. Hij werkte de bal koelbloedig af en tekende daarmee voor de 2-0.

Na de 2-0 was de ban gebroken en probeerde de thuisploeg aanspraak te maken op de 3-0. Via een gretige Mendes kwam FC Emmen er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar het lukte niet om nog een goal bij te schrijven. Er vielen geen doelpunten meer en daardoor zorgde FC Emmen met een 2-0 zege op Jong FC Utrecht voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

Aanstaande vrijdag om 20.00 uur komen we weer in actie. Dan reist de ploeg van Fred Grim in speelronde zeven van de Keuken Kampioen Divisie af naar Breda voor een ‘avondje NAC.’ Klik hier voor de ticketinfo!

FC Emmen – Jong FC Utrecht: 2-0
41. Michaël Heylen 1-0
74. Desley Ubbink 2-0

Statistieken:
Schoten: 16-7
Schoten op doel: 7-2
Balbezit: 55-45
Corners: 4-6

FC Emmen: Hoekstra; Brouwer, Heylen, Dirksen, Hardeveld (87. Vos); Vlak, Smeets (62. Bernadou); Konings (71. Mendes), Scholte, Ubbink; Parzyszek (71. El Messaoudi).

Jong FC Utrecht: Raatsie; Boumenjal (81. Van Hees), Viereck, Mukeh, Held (64. Bukala); Andersen, Leliendal; Akkerman, Edhart (46. El Arguioui), Blake (64. Augsutsinus-Jensen); Van de Haar (81. Rijks).