Eerste overwinning voor beloften

In Doetinchem was de ploeg uit het noorden de gehele wedstrijd de betere. Er werden veel kansen afgedwongen, maar tot een doelpunt kwam het in het eerste bedrijf niet. Jong De Graafschap kon weinig tegen het spel van Jong Heerenveen/Emmen inbrengen en creëerde nauwelijks kansen. De eerste helft verliep naar grote tevredenheid van trainer Jansen: “We waren de eerste helft stukken beter. We creëerden leuke kansen, maar waren in de afronding nog een beetje slordig.”
In de tweede helft borduurden de talenten uit Heerenveen en Emmen voort op het goede spel van de eerste helft. Het veelvuldige balbezit werd na een dik uur spelen eindelijk beloond met een doelpunt van Pawel Wojchiechowski. Een klein kwartier later trokken de bezoekers de wedstrijd definitief naar zich toe. Steven de Blok zette de 0-2 op het scorebord.
Enige smet op de overwinning in Doetinchem was de rode kaart die Pawel Wojchiechowski ontving aan het einde van de tweede helft. De Pool werd ondersteboven gelopen en reageerde zich vervolgens af op de speler van de Achterhoekers. “De rode kaart was terecht”, aldus Jansen.
Jong SC Heerenveen/ FC Emmen:Zeinstra; Koning, Djuric, Kopic, Wolven; De Groot, Seymonsson (55. Gouweleeuw), Van der Ven, Houtkoop (82. Valpoort); Wojchiechowski, De Blok (87. Schijff).
Scoreverloop: 62. Wojchiechowski 0-1, 76. De Blok 0-2.