Eerste overwinning Emmen C1

Emmen A1-Twente Heracles A2 1-0
Emmen en Twente Heracles stonden voor dit duel op de tiende en negende plaats met beiden twaalf punten uit dertien duels. Door de winst is Emmen A1 dus de Tukkers op de ranglijst gepasseerd. Het was wel een moeizame overwinning want de teams maakten lang een gelijkwaardige indruk. Op grond van een betere slotfase was de zege echter verdiend. In de eerste helft waren er weinig serieuze doelkansen te bewonderen. Mark Wever en Jesper Voorintholt kregen kansjes en aan de andere kant was Sander Weenke een keertje gevaarlijk. Dit beeld zette zich voort tot de 66ste minuut toen Emmen een strafschop kreeg toegewezen. Arend Schonewille onderschepte een mislukte terugspeelbal maar werd vervolgens door de Twentse doelman onderuit gewerkt. De aansluitende strafschop werd echter door Gerben Klaassens gemist. Zijn schot miste kracht en precisie. Emmen ging daarna wel iets dominanter spelen en de beloning kwam een kwartier voor tijd. Frank Hoolsema liet een dieptepass door het midden los op Jesper Voorintholt die voor een perfecte afronding zorgde: 1-0. Hij werd daarmee de matchwinner.
Emmen A1: Ebeltjes; Daniël Balsala, Kuper, De Roo (79. Gaasbeek), Klaassens; Schepers, Hoolsema, Otten; Jesper Voorintholt (89. Bruinsma), Schonewille (83. Broekema), Wever (53. Rojer).

Rood Geel B1-Emmen B2 1-5
Een dikverdiende zege voor de Emmenaren die hun technische en taktische kwaliteiten goed hebben aangewend. Dat erkende ook de trainer van de Leeuwardenaren die Emmen een maatje te groot noemde. Richard Johannes scoorde in de 9de minuut de 0-1 na aangeven van Bas Dost. Een kwartier later zorgde Pascal de Sevren Jaquet voor de 0-2 met een assist van Matteusz Moolhuizen. In de 27ste en 33ste minuut verhoogde Richard Johannes de voorsprong tot 0-4 wat tevens de ruststand was. Rood Geel kreeg geen serieuze doelkans in deze uitstekende eerste helft van Emmen zijde. Na de rust ging Rood Geel wat feller van start maar doelman Folkert Feenstra knapte alle karweitjes bekwaam op. In de 76ste minuut was hij echter kansloos na een starfschop gegeven wegens een ongelukkige handsbal van Marco Zuidberg. In de slotminuut zette Bas Dost het slotakkoord met de vijfde Emmer goal. De voorbereiding was van Arjan Cremers die op Bergkampachtige wijze de bal aannam en vervolgens voor zette.
Emmen B2: Feenstra; Görtz, Zuidberg, Jelle Siekman, De Jong; Dekker, Moolhuizen (60. Cremers), Dost; De Sevren jaquet, Johannes (50. Avci), Manuel (52. Kerkdijk).

Emmen C1-Willem ll C2 4-0
Beide teams stonden op twee punten, nog zonder een overwinning dus. Emmen maakte zich door de 4-0 winst wat los van de laatste plaats maar de afstand tot nummer tien is echter nog groot. De winst op de Tilburgers was verdiend maar wel een tikkeltje geflatteerd. De gasten maakten het in bepaalde fases de thuisclub behoorlijk lastig, alleen het afronden van de kansen was bij Emmen aanmerkelijk beter verzorgd. Na tien minuten stond het reeds 2-0 met bijna identieke goals van linkerspits Jordy Beeksma. Rick ten Voorde kreeg een kans op de 3-0 maar mikte naast. Vervolgens begon Willem ll het duel meer naar zich toe te trekken en als gevolg daarvan moest Wouter van Aanholt een keertje op de eigen doellijn redding brengen. Toch ging Emmen met 3-0 rusten want in de 35ste minuut haalde Frank Schijf doeltreffend uit: 3-0. Na rust werd het weat gemakkelijker voor Emmen toen een Tilburger wegens vasthouden van een doorgebroken speler met rood moest opstappen. René Wolbers bracht uiteindelijk de maker van de 4-0. Hij nam een vrije trap vanaf de rechterkant ineens op de slof.
Emmen C1: Wouda; De Vries (51. Chakiri), Wolbers, Tim Siekman, Jurgens; Van Aanholt (43. Kaddouri), Wakker, Swama (43. Zivcic); Ten Voorde, Schijf, Beeksma.