Terug naar overzicht Terug

Eerste FC Emmen OldStars toernooi een groot succes!


Vrijdag 15 april 2022 zal als een historische dag de boeken van FC Emmen in gaan. Niet alleen werd promotie naar de eredivisie vastgesteld, ook vond het eerste FC Emmen OldStars-toernooi plaats. 


Op De Oude Meerdijk namen twaalf teams het tegen elkaar op. Het openingswoord werd verricht door niemand minder dan Ben Haverkort. De commercieel directeur van FC Emmen wenste hierbij alle teams veel succes. Met een volgepakt programma vol beweging en plezier streden namens FC Emmen twee OldStars-teams mee. In de middagpauze werden alle teams voorzien van een lunchpakket aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds.

Sportiviteit
Naast het voetbal stond sportiviteit centraal op het Walking Football toernooi. Bij Walking football mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Tevens zijn slidings en lichamelijk contact verboden.

Afsluiter
Na de poulefase was het tijd voor de finalewedstrijden, waarin Vitesse’63 alles wist te winnen. Een knappe prestatie in het volle programma. Hierna was het voor de deelnemende teams toch echt tijd om het toernooi af te sluiten en te douchen. Op deze zonnige dag kon een echte derde helft niet ontbreken. Zo vond er een derde helft plaats met live muziek in het supportershome van Rood-Wit. Een perfecte voorbereiding om FC Emmen later op de avond te zien promoveren.

Veiling
De wedstrijdshirts die de spelers van FC Emmen droegen in de uitwedstrijd tegen De Graafschap, zijn geveild! De prachtige opbrengst van €5.261,- wordt ingezet om voetbalverenigingen te ondersteunen bij het opzetten van een eigen Walking Football-team. Op deze manier kunnen leden een leven lang blijven voetballen bij de amateurvereniging in hun wijk of buurt. Hierdoor kunnen er vaker en op meer plekken dit soort toernooitjes gehouden worden. 

Foto’s van Henk van Wieren en Tobias Tiel