Eerste driepunter voor FC Emmen onder 19

FC Emmen O19-FC Den Bosch O19 2-1
De eerste punten voor FC Emmen onder 19 zijn binnen. In de kletsnatte JENS  Vesting werd het bezoekende FC Den Bosch met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. Het was hard werken geblazen voor de ploeg van coach Bas Sibum. In de eerste helft speelden de gasten een tikkeltje beter dan de thuisclub maar aan beide kanten waren er weinig of geen doelrijpe kansen. Behalve dan na een afspeelfout van Twan Berends waarvan FC Den Bosch had kunnen profiteren maar met hulp van doelman Robin Jalving werd het gevaar gekeerd. Na de pauze kwam FC Emmen geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Na een wegens buitenspel afgekeurde goal van FC Den Bosch kreeg Thijs Dallinga na een blunder in de Bossche achterhoede een opgelegde kans doch hij had te lang nodig om de bal over de doellijn te drukken. Een minuut later moest aan de andere zijde Robin Jalving redding brengen. Twintig minuten voor tijd kreeg FC Emmen plotseling een mogelijkheid na slecht wegwerken van  een Bossche verdediger. Bas Aalderink bedacht zich geen moment en haalde van behoorlijke afstand met een ziedend schot de trekker over: 1-0. Waarop hij gelijk werd gewisseld. Amper twee minuten later verhoogde Jearl Margaritha de voorsprong tot 2-0 met een diagonaal schot. FC Den Bosch gaf niet op maar de Emmer verdediging stond goed op een moment drie minuten voor tijd na toen het nog 2-1 werd. FC Emmen onder 19 hield echter in het restant de boel goed gesloten met als beloning de eerste driepunter van het seizoen.
FC Emmen O19: Jalving; Osazee, Berends, Engbers, Carty, Verheul, Aalderink (71. Hindriks), Deiman, Margaritha, Dallinga, Quispel.

Vitesse O17-FC Emmen O17 5-1
Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Emmen O17 op achterstand. Waar de verdedigers van FC Emmen onder de bal doorgingen kopte de spits van Vitesse via de onderkant van de lat raak en leek het een moeilijke middag te worden voor de O17. De Emmenaren herstelden zich echter knap en wisten vlak voor rust met hard werken zelfs weer op gelijke hoogte te komen door een lange afstand lob van Ben Scholte. Ook de tweede helft begon helaas niet goed voor FC Emmen O17. Binnen twee minuten was het weer raak voor Vitesse vanaf de strafschopstip.  Toen een kwartier voor tijd de 3-1 viel was het verzet gebroken en kon Vitesse nog uitlopen naar een ruime 5-1 overwinning.
FC Emmen O17: Yme Meier; Bjorn Klaassens, Mart Bloeming, Jordy Luchies, Tom Bosman; Jelmer Keen, Emiel de Vries (65. Rowin Schuiling), Ben Scholte (75. Toine Slor); Jeroen Welles ( 41. Leon Draisma), Job Vermeulen, Bjorn Plaggenborg ( 70. Jerany Lie-a-lien).

FC Emmen O15-DWS O15 4-2
FC Emmen onder 15 blijft winnen hoewel het duel tegen het Amsterdamse DWS bepaald geen makkie was. Na een helft spelen stonden de gasten ook met 1-2 voor. Na de 0-1 maakte Maurice Tinholt gelijk maar de rust ging dus met achterstand in. De tweede treffer van DWS kwam uit een strafschop wegens hands van Dave Funke. Trainer Robin Witte: ,,DWS zette hoog druk en daar hadden we moeite mee. Aan de bal was het ook niet goed genoeg waardoor we niet in ons spel kwamen. In de rust hebben we andere afspraken-2-gemaakt en toen ging het beter. Hoewel ik wel moet zeggen dat DWS voor Luca Broers de 2-2 maakte, een tweetal honderd procent kansen lieten liggen.” Na de 2-2 zette Joey Roufs de thuisclub op voorsprong waarop Luca Broers met zijn tweede goal de winst veilig stelde.
FC Emmen O15: Runhart; Slomp (Drayer), Funke, De Roo, Mansaray, Hulshof, IJpelaar (Roufs), Broers, Tinholt (Kriekjes), De Vries (Fransen), Fik.

VVV Venlo O14-FC Emmen O14 2-3
De eerste helft was duidelijk voor FC Emmen. Door goed druk te zetten en goed samenspel werd een aantal kansen gecreëerd. Het duurde tot de 27ste minuut voordat de beloning kwam. Uit een voorzet kon Florian Zeqiri bij de tweede paal de 0-1 binnen tikken. Kort hierna was het Jeremiah Ridderbusch die een afgeketste bal keurig binnen schoot. Hiermee kwam de ruststand op 0-2 wat de verhoudingen in het veld goed weergaf. Vrij snel na rust werd het zelfs 0-3. Jordy Egberts schoot vanaf 18 meter de bal in de rechter benedenhoek. De wedstrijd leek gespeeld en de vraag was hoe hoog de score zou oplopen. FC Emmen werd echter steeds slordiger in de passing en combinaties werden niet meer gezocht. Tien minuten voor tijd kwam VVV Venlo terug in de wedstrijd door af te jagen op de keeper en de 1-3 te maken. Vlak voor tijd werd het zelfs 2-3 wat ook de eindstand werd. FC Emmen speelde een wedstrijd met twee gezichten. De inzet en het zoeken naar voetballende oplossingen bleef in de tweede helft behoorlijk achter, waardoor de tegenstander terug kon komen. De punten gingen echter wel verdiend mee terug naar Emmen.
FC Emmen O14: De Vree, Tempelman (Meijer), Zwikker, Boer, Falke, Van der Haar, Ridderbusch (Lemmen), Kuik (Brouwer), Egberts, Lamberink, Zeqiri.

Vitesse O13-FC Emmen O13 (1) 4-1
FC Emmen begon goed aan de wedstrijd. Na twaalf minuten schoot Hank Bosch raak en bracht daarmee FC Emmen op een 0-1 voorsprong. Het leek ook dat dit de ruststand zou worden. Vitesse drong wel wat aan maar kon weinig creëren. Op slag van rust moest FC Emmen toch nog een tegengoal incasseren. Een foutje in de opbouw leide de 1-1 in. Na rust werd er goed begonnen zonder dat er kansen werden gecreëerd. Uit het niets kwam Vitesse op 2-1 voorsprong. De 3-1 volgde even daarop,  de scheidsrechter keurde de goal goed terwijl er toch duidelijk sprake was van buitenspel. FC Emmen probeerde het daarna nog wel maar Vitesse scoorde uiteindelijk nog een keer waarmee de eindstand op 4-1 werd bepaald.
FC Emmen O13: Jipping, Zwaagstra, Smid, Jongsma, Schoo (Dogan), Bijkerk, Scholtens (Sehi), Doldersum (Joesten), Arends (Van Haren), Bosch en Kartodijojo

vv Heerenveen O13-FC Emmen O13(2) 0-0
FC Emmen 13-2  (onder 12) is met een punt op zak teruggekeerd uit Heerenveen waartegen de vv Heerenveen 13-1 een 0-0 resultaat werd bereikt. Een uitslag waarmee coach Dick Kroezen dik tevreden was. ,,Heerenveen is een ploeg met grote jongens en met hun fysieke kracht hebben we natuurlijk moeite. De Friezen werkten veel met de lange bal maar de organisatie stond prima bij ons zodat we praktisch geen kansen weggaven. In de tweede helft was er meer druk van Heerenveense kant en er wat enkele mogelijkheden voor Heerenveen. Onze keeper Loyd Kuiper maakte een grote kans onschadelijk en Heerenveen raakte een keertje de lat. Voor het overige controleerden we de zaak prima. We hebben met goed voetbal een puntje meegenomen.’’
FC Emmen 13(2): Kuiper; Dekker (Doumbiya), Ruigrok, Jonker, Hindriks (Van Damme), Mertens
(Woest), Van der Giessen , Oranen (Joseph), Kriekjes (Nsegiyumya), Ten Napel (Hoogeveen), Bazuin