Terug naar overzicht Terug

Een trieste dag voor FC Emmen


FC Emmen heeft tegen koploper FC Dordrecht een verpletterende 1-6 nederlaag geleden. Na afloop werd er echter maar over een onderwerp gesproken en dat was het plotseling overlijden van voormalig elftalleider Riny van Vilsteren.


FC Dordrecht trainer Harrie van den Ham gaf na afloop geen commentaar meer op de wedstrijd die voor hem zo vreugdevol was verlopen en bood zijn condoleances aan. Collega Joop Gall sloot zich namens de hele selectie bij de woorden aan. ,,We zijn er weer aan herinnerd dat er belangrijkere dingen zijn dan een wedstrijd die voor ons niet goed is verlopen.” Riny van Vilsteren (62 jaar) is vele jaren in dienst van FC Emmen geweest, naast elftaleider trainde hij ook jeugdige keepers. Voor aanvang van de huidige competitie werd afscheid van hem genomen. 

Peter van der Vlag kan de strafschop van Fortes (2) niet stoppen.

Drukte voor het doel van FC Dordrecht doelman Warner Hahn.

Het scorebord zegt alles.

Op het speelveld tekende zich al snel een drama af voor de thuisclub. De gedachte was dat FC Emmen in ieder geval de koploper goed partij kon bieden en wellicht zat er een verrassing in. Dat laatste was ook het geval alleen op een andere wijze dan was gehoopt. Binnen tien minuten leiden de gasten reeds met 0-3 uit goals van Giovanni Korte, Robin Gosens en Jeffry Fortes uit een strafschop. Doelman Peter van der Vlag had tot dan toe alleen maar de bal uit het net gehaald. Joop Gall haalde snel Wout Weghorst binnen de lijnen maar voor deze goed op stoom was lag de 0-4 al in het mandje. Nu door Paul Gladon na een klein half uur spelen. In de slotfase van de eerste helft slaagde FC Emmen er wel in meer druk uit te oefenen hoewel eerst Giovanni Korte nog een keertje de paal raakte. Roland Bergkamp en Wout Weghorst waren dicht bij een treffer maar misten fortuin.

De aftocht van Luis Pedro.

Oebele Schokker krijgt zijn eerste gele kaart in dienst van FC Emmen (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Met Oebele Schokker voor Leandro Resida begon FC Emmen na de pauze aan een uitzichtsloze inhaalrace. Wout Weghorst scoorde wel snel de 1-4 na aangeven van Quenten Martinus maar een tweede treffer die wellicht voor onrust in de Dordse gelederen had kunnen zorgen bleef uit. Bovendien verloor FC Emmen nog Luis Pedro die na een botsing met het golfkarretje van het veld moest worden getransporteerd. Er was nog even gedacht aan een strafschop toen Weghorst in het strafschopgebied onderuit ging maar scheidsrechter Van de Graaf wuifde het voorval weg. De krachten vloeiden bij de Emmenaren waardoor de 1-5 van Korte en de 1-6 van Danso konden worden verklaard. Daar tussendoor raakte Quenten Martinus nog even met een venijnig schot de staander. Veel had het niet meer uitgemaakt op deze voor FC Emmen wel zeer sombere avond.

FC Emmen-FC Dordrecht 1-6 (0-4). 4. Korte 0-1, 5. Gosens 0-2, 10. Fortes (strafschop) 0-3, 28. Gladon 0-4, 51. Weghorst 1-4, 76. Korte 1-5, 84. Danso 1-6. Scheidsrechter: Van de Graaf. Gele kaart: Schokker (FC Emmen), Gladon, Korte (FC Dordrecht). Toeschouwers: 2515.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Luis Pedro (68. De Groot), Siekman, Metaj, Olijve (16. Weghorst), Rozema, Bannink, Resida (46. Schokker), Bergkamp, Martinus.
FC Dordrecht: Hahn; Peersman, Vet, Troost-Ekong, Fortes, Gosens, Gladon (83. Ojo), Haddad, Danso, Mayele (75. Zschusschen), Korte (79. Snijders).