Terug naar overzicht Terug

Een onvergetelijke avond voor familie Van der Zwaag


De wedstrijd FC Emmen-RKC Waalwijk bood de bijna vierduizend toeschouwers veel vermaak. Vooral de aanhangers van de thuisploeg kwamen aan hun trekken want het merendeel van de acht doelpunten ging immers naar FC Emmen. Maar voor het gezin Van der Zwaag, bestaande uit moeder Nicole, vader René en de zoons Kian en Senn, was het een avond om nooit te vergeten. Het in Coevorden wonende gezin Van der Zwaag kreeg na een samenwerkingsverband tussen FC Emmen en RKC Waalwijk een VIP behandeling die veel heeft los gemaakt.


De Coevordenaren verbleven afgelopen oktober in Villa Pardoes in Kaatsheuvel waar kinderen van vier tot en met twaalf jaar met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte een gratis vakantieweek wordt aangeboden. In die week maakte de selectie van RKC een bezoek aan Villa Pardoes en kreeg er met Senn van der Zwaag een fan bij. Terug in Coevorden werd RKC niet vergeten en toen de wedstrijd tegen FC Emmen naderde kreeg de club uit Waalwijk een verzoek vanuit Coevorden. ,,Onze oudste zoon Kian van 8 is helemaal weg van voetbal en zou het super leuk vinden om een keer een wedstrijd van jullie bij te mogen wonen en o.a. de spelers en trainer nog een keer te zien. Nu zagen we dat RKC Waalwijk op vrijdag 19 december uit speelt tegen FC Emmen waar hij ook fan van is doordat het dicht bij ons in de buurt ligt. Wij zouden het erg leuk vinden om als verrassing voor Kian die het als grote broer van een ziek broertje ook niet altijd makkelijk heeft, deze wedstrijd bij te kunnen wonen en jullie vragen om dit mede mogelijk te maken’’

 

RKC speelde het verzoek uiteraard door aan FC Emmen waar alles in gereedheid werd gebracht om de familie Van der Zwaag een onvergetelijke avond te bezorgen. En dit is wat hen op de avond van 19 december 2014 overkwam.

 Het gezin Van der Zwaag werd om 17.30 ontvangen bij de hoofdingang. Oudste zoon Kian wist van niks dus het was voor hem een complete verassing dat hij naar het stadion ging voor deze wedstrijd. Bij ontvangst kreeg het gezin kaarten voor de Business Club, de kinderen kregen een FC Emmen sjaal, muts, handtekeningenkaart, poster, kalender en een tasje met spulletjes van RKC. Vervolgens werden  het museum en het kunstgras bezocht. Na gegeten te hebben in het supportershome ging het snel naar de hoofdingang want daar was de bus van RKC inmiddels gearriveerd. Kian vond het geweldig en mocht zelfs in de bus kijken. Met de spelers werd meegelopen naar de kleedkamer en daarna werd ook de kleedkamer van FC Emmen bekeken. Het ‘washok’ van materiaalman van Karel werd bezocht en in het krachthonk genoot Senn  van de trampoline en ontmoetten ze de scheidsrechter en assistenten. Vervolgens werd een kijkje genomen bij Mooi Wark en in de persruimte. Vervolgens de business club bekeken en op naar de omroepkamer. Eenmaal in de omroepkamer kwamen ze er niet meer uit. Senn en Kian vonden het hier geweldig, schreeuwen en zingen door de microfoon, vooral Senn hield niet meer op. Er was echter meer te bekijken zoals de VIP Skybox. Op weg naar de spelerstunnel, Senn en Kian kwamen ze mascotte Sibi tegen en dat was natuurlijk geweldig. Toen mochten ze beiden als pupil van de week oplopen met scheidsrechter Lindhout. Senn werd vervolgens opgehaald en ging samen met Kian en de ouders genieten van de avond. Kian heeft bijna de hele wedstrijd in de omroepkamer gezeten. Na de wedstrijd nog een verrassing! Kian mocht mee naar Fox commentator Sierd de Vos en mocht zelf ook een interview doen samen met Sierd. Als besluit naar de persconferentie in de perskamer en daarna nog een drankje in de businessruimte en toen zat de avond erop.