Terug naar overzicht Terug

Een nieuwe fase van Naoberschap Inside is gestart!


Een nieuwe fase van het gevangenisproject Naoberschap Inside is vanmiddag afgetrapt. In de komende acht weken gaan (gescreende) gedetineerden die in de laatste fase van hun detentie zitten wekelijks twee dagdelen sporten en aan het werk met hun arbeidsvaardigheden binnen de gevangenismuren van Penitentiaire Inrichting Veenhuizen.


De deelnemers gaan sporten onder leiding van Robin Geertsma, maatschappelijk voetbaltrainer van FC Emmen (Naoberschap). Het project wordt over acht weken afgesloten met een wedstrijd tussen deelnemers van Naoberschap Inside en het businessteam van FC Emmen.

MatchBoyz
Als deelnemers aan de slag gaan met hun arbeidsvaardigheden begeleidt MatchBoyz de deelnemers met als ultieme doel het vinden van een passende baan voor het moment dat de gedetineerde terugkeert in de maatschappij. MatchBoyz maakt het ook mogelijk dat de deelnemers in trainingskleding van FC Emmen kunnen lopen tijdens het project.

Maatschappelijk voetbaltrainer van FC Emmen (Naoberschap) Robin Geertsma is blij dat een nieuwe fase van Naoberschap Inside kan starten: “Het is mooi om te zien dat er twaalf gemotiveerde gedetineerden hebben gekozen om mee te doen aan Naoberschap Inside. Een vervolgstap zetten in de ontwikkeling van elke deelnemer staat centraal. De komende periode gaan we daar mee aan de slag met elkaar. Ik heb er heel veel zin. De ontmoeting met de deelnemers versterkte dat gevoel alleen maar. Ik heb veel vertrouwen in een mooi project.”