Terug naar overzicht Terug

DvhN presenteert Hondsrug Battle FC Emmen – FC Groningen


Aankomende zondag om 14.30 uur vindt online de aftrap van de Hondsrug Battle plaats, tussen FC Groningen en FC Emmen. Daarbij nemen twee spelers van iedere club het via het immens populaire computerspel FIFA20 tegen elkaar op. Zo bepalen zij wie zich in deze voetballoze periode online de beste van Groningen en Drenthe mag noemen.


Namens FC Groningen verschijnen de talenten Thijs Dallinga en Romano Postema ten tonele. Zij nemen het op tegen Hilal Ben Moussa en Ferhat Görgülü, die de clubkleuren van FC Emmen vertegenwoordigen. Het concept? Twee wedstrijden van ieder twintig minuten, waarin twee spelers het tegen elkaar opnemen. Na de eerste wedstrijd wisselen ze met hun teamgenoot.

Het evenement wordt georganiseerd door Dagblad van het Noorden. Dat gebeurt in samenwerking met Sport Noord en gaming- en sportorganisatie Bundled. De wedstrijd wordt online uitgezonden op de website en via de socials van Dagblad van het Noorden, alsook op het populaire gameplatform Twitch.

Wil jij weten welke club zondag aan het langste eind trekt? Wie de Hondsrugbokaal (genoemd naar de langgerekte ‘rug’ natuur die beide provincies met elkaar verbindt) omhoog mag hijsen en zich daarmee de beste van Groningen en Drenthe mag noemen? Schakel dan rond 14.00 uur in op de livestream, te zien via www.dvhn.nl