Terug naar overzicht Terug

Drie jeugdspelers geselecteerd voor nationale teams


Drie spelers uit de FC Emmen jeugdopleiding zijn geselecteerd voor nationale jeugdselecties. Onder 19-speler Lentini Caciano is opgeroepen voor Curaçao onder 20, onder 14-spelers Sven van den Berg en Yoshua Woest gaan selectiewedstrijden spelen met Oranje onder 14.


Voor FC Emmen onder 19-speler Lentini Caciano (18, foto rechts) is het de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor een nationale jeugdselectie. Hij zal van 18 tot 24 februari met Curaçao onder 20 deel gaan nemen aan een kwalificatietoernooi voor het CONCACAF onder 20-kampioenschap. Het kwalificatietoernooi wordt gehouden in Willemstad, Curaçao. Tegenstanders in die week zijn Saint Martin U20, Belize U20 en Guadeloupe U20. Bij poulewinst plaatst Curaçao onder 20 zich voor het hoofdtoernooi, komende zomer in Honduras.

Onder 14-spelers Sven van den Berg (13, foto midden) en Yoshua Woest (14, foto links) zijn geselecteerd voor de nationale groep van Nederland onder de 14 jaar. Deze groep, bestaande uit de 47 beste spelers van het land, heeft in het afgelopen seizoen al een aantal selectiemomenten gekend met grotere aantallen. Woest werd al een aantal keren vaker opgeroepen in het huidige seizoen, voor doelman Sven van den Berg is het de eerste keer. Beide spelers spelen op dinsdag 4 februari aanstaande op de KNVB Campus in Zeist onderlinge wedstrijden met de 47-koppige groep.