Doelpuntloos gelijkspel in Den Haag

FC Emmen heeft in de hofstad met 0-0 gelijkgespeeld tegen directe concurrent ADO Den Haag. Na een wedstrijd van weinig kansen, moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Met Kerim Frei meteen in de basis kregen de Emmenaren in het eerste kwartier twee mogelijkheden. De eerste was een voorzet van Sergio Peña, die net niet kon worden binnengewerkt door landgenoot Miguel Araujo. De tweede was een goed uitgespeelde aanval, waarbij ADO-doelman Luuk Koopmans ineens moest ingrijpen nadat een pass van Glenn Bijl via een Haags been recht op het doel afging.

Na ruim twintig minuten volgde een levensgrote kans voor FC Emmen. Een voorzet van Caner Cavlan werd net gemist door Peña, maar bij de tweede paal stond Michael de Leeuw klaar om af te ronden. Zijn inzet belandde echter op de paal en in de rebound wist ook Robbert de Vos het net niet te vinden.

Pas vlak voor rust werd ADO voor het eerst echt gevaarlijk. Dennis Telgenkamp kon een afstandsschot van Tomislav Gomelt niet klemmen, waarna Michiel Kramer een lage voorzet vanaf rechts miste. Telgenkamp moest ook nog redden op een poging van grote afstand van de voet van Milan van Ewijk. Zo gingen de spelers rusten met de brilstand op het bord.

Weinig kansen na rust
Na rust verdedigde ADO Den Haag een stuk verder van het doel af en na rust kwamen de Drenten met de schrik vrij. De Hagenezen probeerden vaak via standaardsituaties gevaarlijk te worden, zo ook toen. Een vrije trap werd verlengd door De Leeuw, die de bal via de paal in de handen van Telgenkamp werkte.

Het zorgde ervoor dat de wedstrijd losbrak en het spel beide kanten opging. Maar langzamerhand leken de Emmenaren weer de overhand te krijgen. Een mooi opgezette aanval via Peña, Frei en Cavlan eindigde met een schot van die laatste, maar dat ging voorlangs.

Verder waren grote kansen schaars. Zo trok Ricardo Kishna aan de noodrem om een uitbraak via Frei en invaller Nikolai Laursen in de kiem te smoren, waardoor een grote kans werd voorkomen.

In de slotfase werd het aan beide kanten nog even opwindend. Laursen kon koppend niet genoeg kracht zetten bij een voorzet van Peña, aan de andere kant schoot Kishna net naast vanaf randje zestien.

Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis betekende dat FC Emmen voor de derde keer in de historie een eredivisieduel met 0-0 afsluit. Aanstaande dinsdag wacht de volgende wedstrijd, dan komt PSV naar De Oude Meerdijk.

ADO Den Haag – FC Emmen: 0-0

ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Familio-Castillo; Ratiu (70. Catic), Vejinovic, Goossens; Besuijen (73. Kishna), Kramer, Gomelt (46. Bourard).

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl (83. Veendorp), Araujo, Bakker, Cavlan; Tibbling, Ben Moussa (81. Laursen); De Vos (75. Jansen), Peña, Frei; De Leeuw.

Schoten: 13-13
Schoten op doel: 4-4
Balbezit: 40-60