Doelpunten | Jong Ajax – FC Emmen

Bekijk hier de doelpunten van Jong Ajax – FC Emmen (1-4).

FC Emmen heeft zaterdagmiddag met 1-4 gewonnen van Jong Ajax. Op De Toekomst was Jeredy Hilterman met twee doelpunten de gevierde man.

Met proefspelers Mitch Apau en Azzeddine Toufiqui in de basis begonnen de Emmenaren op De Toekomst. Al na een kwartier viel de eerste treffer. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd de zestien ingebracht door Lucas Bernadou. Vervolgens won Hilterman het kopduel, waardoor Jeroen Veldmate vrij kan intikken: 0-1.

Kort daarna werd de voorsprong vergroot. Toufiqui gaf een piekfijne pass met buitenkant links op Ben Scholte, die de bal klaarlegde voor Peter van Ooijen. De aanvallende middenvelder prikte vervolgens raak laag in de verre hoek: 0-2.

Maar Jong Ajax kwam terug in de wedstrijd. Eerst zag doelman Michael Brouwer een bal van Leonel Miguel nog op de lat stuiteren, daarna kon Ar’jany Martha na balverlies van Teun Bijleveld de aansluitingstreffer maken.

Nog voor rust brachten de Drenten de marge weer op twee. Met een mooi hakje leek Scholte ervoor te zorgen dat Hilterman alleen op de keeper af kon, maar de spits werd naar de grond gewerkt en verdiende daarmee een strafschop. Hij ging vervolgens zelf achter de bal staan en faalde niet oog in oog met Jay Gorter: 1-3.

Na rust duurde het 38 seconden totdat de vierde Emmer treffer viel. De Ajacieden trapten af maar verloren de bal op eigen helft aan oud-Ajacied Bijleveld. Na goede combinaties kon Bijleveld voorzetten op Hilterman en als een echte spits prikte hij binnen bij de eerste paal.

Jong Ajax – FC Emmen: 1-4
15. Veldmate 0-1
23. Van Ooijen 0-2
28. Martha 1-2
37. Hilterman 1-3 (pen.)
46. Hilterman 1-4

Opstelling FC Emmen: Brouwer, Apau (60. Essers), Miguel, Veldmate (46. Luzayadio), Hardeveld (60. Landfeld), Bernadou (46. El Azzouzi), Bijleveld (75. Dijk), Scholte (75. Mendes), Toufiqui (75. Mansaray), Van Ooijen (60. Carty) en Hilterman (60. Caciano)