Terug naar overzicht Terug

Dick Lukkien en Ole Romeny reiken FC Emmen-kleding uit aan deelnemers Scoren in Drenthe


Een bijzondere dag voor de deelnemers van Scoren in Drenthe vorige week woensdag. Niemand minder dan Dick Lukkien, hoofdtrainer van FC Emmen, bracht een bezoek aan de beide groepen van de locaties Emmen en Hoogeveen. FC Emmen-aanvaller Ole Romeny ging met hem mee om samen de deelnemers te belonen met hun eigen FC Emmen-trainingskleding. Na een motiverend verhaal van Dick Lukkien feliciteerde hij alle aanwezigen met het afronden van de eerste fase van het project Scoren in Drenthe. Vervolgens was het tijd voor Dick en Ole om per persoon de kleding uit te reiken.


Handhaving
Dick vertelde aan de groep dat hun doelen vergelijkbaar zijn aan die van zijn spelers en staf. “Wij willen er alles aan doen om ons te handhaven dit seizoen. Hiervoor zullen we alles moet geven, moed tonen en met elkaar samenwerken. Net zoals met jullie project werken we samen naar een doel toe en gaat dit soms met vallen en opstaan. Voor jullie is het belangrijk dat je alles doet om jezelf te ontwikkelen en uiteindelijk met een mooie baan of diploma van het veld te stappen”, aldus Lukkien.

Team
De woorden van de hoofdtrainer van FC Emmen maakten zichtbaar indruk op de deelnemers. Na een vragenronde en het ontvangen van de kleding was het tijd om te gaan trainen. Omgekleed in hun nieuwe kleding kwamen ze vol trots als één team het hoofdveld van De Oude Meerdijk op. Allemaal in dezelfde FC Emmen-kleding werkten zij vervolgens de geplande voetbaltraining af. 

Over Scoren in Drenthe
Tijdens Scoren in Drenthe gaan jongeren en jongvolwassenen aan de slag met hun eigen ontwikkeling. Gedurende 24 weken nemen zij deel aan groepsbijeenkomsten en (voetbal)trainingen. Elke week staat er een groepsbijeenkomst onder leiding van jobcoaches van USG Restart en twee (voetbal)trainingen onder leiding van FC Emmen Naoberschap op het programma. Na het voltooien van de eerste zestien weken stromen de deelnemers geruisloos door naar het vervolg van Scoren in Drenthe. De nadruk komt dan te liggen op het vinden van een passende baan, werkervaringsplek of opleiding.