Terug naar overzicht Terug

Dick Lukkien: “1-0 was een magere afspiegeling bij rust”


Hoofdtrainer Dick Lukkien kijkt erg tevreden terug op de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-0). “Ik ben heel tevreden. Ik wil onze mentale kracht roemen,” aldus de oefenmeester op de persconferentie na de wedstrijd. “Willen we aansluiten bij de middenmoot, dan moet je dit soort wedstrijden winnen. Die druk heb ik ook op de ploeg gelegd en dat heeft goed uitgepakt.”

Lukkien: “Ik heb een ploeg gezien die vanaf moment één alles eraan gedaan heeft. ADO wilde hoog drukzetten, maar wij hadden een vrije man in het middenveld. En Michael de Leeuw won zijn duels voorin, waardoor we door konden voetballen met veel diepgang, met name van Luciano Slagveer.”

Toch stond het bij rust ‘slechts’ 1-0 voor de Drentse ploeg. “1-0 was een magere afspiegeling. De Leeuw en Slagveer hadden moeten scoren. Dat deden ze niet en dus was de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld. Dan komen we ook nog eens heel matig uit de kleedkamer. De storm van ADO Den Haag na rust duurde een klein kwartiertje, vanaf dat moment heb ik weer een FC Emmen gezien dat vooruit wilde en wilde scoren.”

Tussen de euforie was er echter ook teleurstelling, vanwege de blessures van Nick Bakker en Jan-Niklas Beste. Lukkien: “Ik kan er nog niets over zeggen, behalve dat het blessures waren waardoor ze écht niet verder konden spelen. Er moet een diagnose worden gesteld in het ziekenhuis.”

“Er hing wederom een prachtige sfeer in het stadion,” concludeert de trainer. “Daar wil ik alle supporters, sponsoren en iedereen voor bedanken. Het moet nu wel lukken om er een heel mooi weekend van te maken.”