Terug naar overzicht Terug

Derde prijs FC Emmen D1


 

FC Emmen D1 heeft een uitstekende prestatie verricht door als derde op het toernooi van FC Den Bosch te eindigen. De jongste jeugd van FC Emmen verloor zelfs geen enkele wedstrijd maar moest alleen na strafschoppen in de halve finale buigen voor ADO Den Haag D1.
In de poule klopte FC Emmen D1 het Rotterdamse Excelsior met 2-0 (goals Michael Chacon, Wouter Beijering) en Vitesse met 1-0 (Luciano Slagveer). De laatste wedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld  tegen FC Den Bosch (doelpunt Michael Chacon). Na als eerste in de poule te zijn geëindigd ontmoette FC Emmen in de halve finale ADO Den Haag. Het duel eindigde in 1-1 mede dankzij een goal van Dilan van Bree, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen en dat viel in het nadeel van de Emmenaren uit. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats speelden de Emmenaren met 2-2 gelijk tegen FC Groningen (goals Pascal Huser en Jurgen Locadia). Na strafschoppen won FC Emmen waardoor het met de derde prijs naar huis ging.


Komende woensdag vertrekt FC Emmen D1 richting Denemarken om aan een groot internationaal toernooi deel te nemen. Op Hemelvaartsdag zijn Brondby en Metallurg (Oekranië) de eerste tegenstanders.