Terug naar overzicht Terug

Derde fase Scoren voor Gezondheid afgetrapt op De Oude Meerdijk


Vrijdag 14 oktober is de derde fase van het project Scoren voor Gezondheid van start gegaan. Ruim 150 kinderen kwamen naar het stadion om mee te doen aan verschillende activiteiten.


Zeven scholen, verdeeld over de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen, doen dit schooljaar mee aan het programma Scoren voor Gezondheid. In de komende tien weken gaan de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 aan de slag in een speciaal ontwikkeld werkboek die in het teken staat van gezonde voeding en beweging. In de eerste week maakten de leerlingen kennis met de twee onderwerpen en afgelopen vrijdag was het tijd voor de kick-off in stadion De Oude Meerdijk.

Tijdens de kick-off werden er leuke spelletjes gespeeld, zoals ‘boter, kaas en eieren’ en ‘steen, papier, schaar estafette’. Maar ook werden de motorische vaardigheden van de deelnemers getest middels de ‘4-ssen test’. Deze test kent vier onderdelen die helpen om een beter inzicht te krijgen van de motorische vaardigheden. Op basis van je leeftijd dien je een bepaalde oefening uit te kunnen voeren. De kinderen moesten zo lang mogelijk op één been blijven staan en er werd gekeken in hoeveel sprongen zij op één been negen meter aflegden.

Daarnaast ondertekenden de jonge deelnemers als een echte prof het ‘Scoren voor Gezondheid contract’. Door het ondertekenen beloven zij dat ze de komende tien weken fanatiek bezig gaan met het maken van het werkboek en proberen zij een gezondere leefstijl aan te nemen.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van EFDN en wordt mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma, Kans voor de Veenkoloniën en de provincie Drenthe.