Terug naar overzicht Terug

Dennis Telgenkamp heeft meeste minuten gemaakt


Van de 23 spelers die in het seizoen 2015/16 voor FC Emmen officiële wedstrijden hebben gespeeld is er met doelman Dennis Telgenkamp slechts eentje die in alle wedstrijden volledig van de partij was. Hij speelde in totaal 36 competitie-, 2 beker- en 2 play off wedstrijden. De tweede plaats wordt gedeeld door Rick ten Voorde en Jurjan Mannes met elk 39 officiële wedstrijden. Beiden misten maar één competitiewedstrijd, het tweetal speelde echter slechts 20 wedstrijden voor de volle honderd procent. Erixon Danso komt tot 36 wedstrijden in totaal. De speler met de minste speelminuten is Derian Reinders die in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo zeven minuten mocht spelen.


Veel is gezegd en geschreven over het scorend vermogen in de selectie van FC Emmen. Het aantal doelpunten in het seizoen 2015/16 was liefst dertig minder dan in 2014/15. Dan wordt automatisch naar de aanvallers gekeken maar statistisch gezien hebben die in het zojuist beëindigde seizoen weinig minder gepresteerd dan de voorwaartsen in 2014/15. De aanvallers Boy Deul, Rick ten Voorde, Marnix Kolder, Erixon Danso en Raymond Gyasi hebben gezamenlijk voor 46 competitiegoals gezorgd. Dat is, met bovendien twee duels minder gespeeld dan in 14/15, slechts negen minder dan Boy Deul, Leandro Resida, Cas Peters, Dennis Bergkamp en Soufiane Laghmouchi die bij elkaar tot 55 goals kwamen.

Het grote verschil wat scoren betreft zat hem echter in het middenveld. De middenvelders in 14/15, Alexander Bannink, Frank Olijve, Sander Rozema, Jurjan Mannes en Niek Vossebelt, scoorden een seizoen geleden 22 competitiegoals. Bannink nam daarvan 13 voor zijn rekening en Frank Olijve en Niek Vossebelt elk 4. In 2015/16 werd er echter vanuit de tweede lijn nauwelijks gescoord want de vier hoofdmiddenvelders, Frank Olijve, Jurjan Mannes, Sander Rozema en Tom Overtoom kwamen gezamenlijk niet verder dan 3 doelpunten. Een verschil van liefst 19 doelpunten dus!