Terug naar overzicht Terug

Deelnemers Scoren in Drenthe organiseren onderlinge wedstrijddag


Op maandag 27 februari stonden de groepen van Scoren in Drenthe tegenover elkaar op het veld. Samen organiseerden de deelnemers uit Emmen en Hoogeveen een onderling voetbaltoernooi in het stadion van FC Emmen. Een sportieve middag waarin de deelnemers van beide groepen elkaar beter leerden kennen.


Hoogeveen
De deelnemers die meedoen aan Scoren in Drenthe in Hoogeveen kregen voor het toernooi een workshop; Het Zelfportret. Hier kregen ze een presentatie van twee jobcoaches van USG Restart en gingen ze met elkaar in gesprek over hun eigen kwaliteiten. Door je eigen kwaliteiten te herkennen en te delen krijgen de deelnemers een beter beeld van hun eigen competenties en waar ze elkaar nog bij kunnen helpen.

Emmen
De groep van Scoren in Drenthe uit Emmen organiseerde verder het toernooi. Terwijl de andere deelnemers de workshop zelfkennis volgden, maakten de deelnemers uit Emmen een planning met daarin de wedstrijdschema’s, teamindelingen en regels en moesten ze deze ook handhaven als scheidsrechters. Het organiseren van een toernooi helpt de deelnemers leren samen te werken en met het maken en volgen van een planning. Hierna kon iedere deelnemer zich omkleden en klaarmaken voor een middag voetballen op het kunstgras van De Oude Meerdijk. Tijdens de partijtjes speelden de teams fanatiek samen en hing er een sportieve onderlinge sfeer.