Danny Jaspers redt punt voor FC Emmen A1

FC Emmen A-Stormvogels Telstar A 1-1
Indien FC Emmen in het eerste kwartier een tikkeltje scherper was geweest, had het een voorsprong kunnen nemen. Jeffrey Pot schoot in deze fase twee meter naast terwijl een minuut later een mislukte uittrap van de doelman van de gasten een onverwachte kans opleverde maar er werd geen profijt van getrokken. In de 34e minuut benutte Stormvogels Telstar de eerste de beste kans wel. Lorenzio Naarden liep de Emmer defensie er uit en passeerde doelman Lennon Ebeltjes zonder enige moeite: 0-1. In de tweede helft leek FC Emmen aanvankelijk niet in staat de bezoekers onder druk te houden waardoor kansen uitbleven. Er kwam echter toch nog een slotoffensief waarin Danny Jaspers na goed voorbereidend werk van Björn Zwikker de gelijkmaker scoorde. Er waren op dat moment nog negentien minuten te spelen waarin beide ploegen nog een levensgrote kans kegen. Vijf minuten voor tijd werd een overduidelijk buitenspel geval van een Telstar speler niet door de grensrechter waargenomen maar de kans die hieruit ontstond werd niet benut. Twee minuten voor het einde raakte Björn Zwikker de staander.
FC Emmen: Ebeltjes; Balsala, Schepers (73. Hindriks), De Roo, De Jong; Nouri, Zwikker, Otten (79. Dost); Jaspers, Pot (57. De Almeida), Hoolsema.

FC Emmen C1-AGOVV C1 5-0
AGOVV was op zich helemaal niet zo’n slechte ploeg als de eindstand mocht doen vermoeden maar trof het niet dat bij de thuisclub het benutten van kansen bijna perfect was. Alle doelpunten kwamen in de eerste helft tot stand. Jessie van der Graaf kopte de eerste al in de eerste minuut binnen. Rick ten Voorde nam de 2-0 en 3-0 voor sijn rekening in respectievelijk de 10e en 20e minuut. Na een klein half kreeg FC Emmen een strafschop toegewezen na een handsbal van een Apeldoornse verdediger. Jessie van der Graaf draaide zijn hand er niet voor om: 4-0. Jori Bouws maakte vervolgens de 5-0. Na rust probeerden de gasten met opportunistisch voetbal de stand wat draaglijker te maken maar de inspanningen bleven zonder effect.
FC Emmen C1: Koops; Bal (Hoff), Kazantzis, Van der Berg, Simon Yzerman (Mensinga); Kuilder (Van Mourik), Bakker (Kaddouri), Bouws (Bos); Ten Voorde, Van der Graaf, Caria.

Be Quick 1887 D1-FC Emmen D1 1-4
In de eerste helft viel er betrekkelijk weinig te beleven. Wel veel balbezit voor de Emmenaren maar weinig doelrijpe mogelijkheden. Er werd dan ook slechts één keer gescoord en die treffer kwam op naam van Wouter Beijering. Na de rust creëerde FC Emmen wel de nodige kansen en liep via treffers van Luciano Slagveer en twee maal Herman Hindriks uit naar 0-4. De eretreffer van de Groningers kon aan de ruime zege geen afbreuk meer doen.
FC Emmen D1: Berends (31. Schuldink); Chacon (31. Jonkers), Westebring (31. Poelstra), Strating (31. Hindriks), Stollenga; Van Bree, Heerkes (31. Warmolts), Beijering; Mol (31. Huser), Slagveer, Locadia.